Lufthansa-strejke fortsætter fredag

Foreløbigt er 1.800 flyvninger aflyst, og der er udsigt til yderligere 800 aflysninger, når Lufthansa-piloterne fredag vil strejke på de europæiske ruter.

Lufthansa-piloternes fagforening Vereinigung Cockpit har valgt at optrappe den verserende konflikt ved at beslutte at inkludere fredag den 25. november som det tredje strejkedøgn. Det betyder, at selskabets europæiske flyvninger på fredag fra kl. 00:01 til kl. 23:59 vil være konfliktramte.

Onsdag måtte Lufthansa aflyse op imod 880 flyvninger, hvoraf 51 var på langdistanceruterne. Torsdag er der indtil videre bebudet 912 aflysninger, og af disse vil 82 være langdistanceflyvninger. Dermed er omkring 1.800 flyvninger aflyst på to døgn, hvilket samlet har berørt 215.000 passagerer, oplyser Lufthansa.

Fredag ventes samtlige langdistanceflyvninger at blive gennemført til og fra lufthavnene i Frankfurt og München. Torsdag middag kl. 12:00 ventes Lufthansa samtidig at offentliggøre det nødtrafikprogram, der skal træde i kraft på fredag på de tyske indenrigsruter samt de korte og mellemlange ruter til og fra Tyskland. Her ventes omkring 830 flyvninger og omkring 100.000 passagerer at blive berørt af fredagens pilotstrejke.

Lufthansa: Kom tilbage til forhandlingsbordet
Det er en langvarig lønkonflikt, der er årsag til den aktuelle strejke, der er den 14. hos det tyske flyselskab i løbet af tre år. Piloternes fagforening har krævet en lønstigning på 3,66 procent over en femårig periode, mens Lufthansa har tilbudt 2,5 procent.

“Den tredje strejkedag i træk rammer på ny titusindevis af forretningsrejsende, ferierejsende og pendlere. Lufthansa appellerer på ny til Vereinigung Cockpit om at tage imod tilbud om mægling og at komme tilbage til forhandlingsbordet. Kun der vil det være muligt at finde et kompromis,” lyder det i en pressemeddelelse fra Lufthansa.

Strejken omfatter kun flyvninger opereret af Lufthansa. Flyvninger udført af Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS og Brussels Airlines vil ikke være omfattet af strejken.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa-piloter forlænger strejken

Lufthansa-piloter i 24-timers strejke

Lufthansa-piloter varsler strejker