Lufthansa svarer igen på Ryanair-entré

Lufthansas datterselskab, Germanwings, vender tilbage til Berlin Schönefeld og åbner rute til Køln samtidig med Ryanair.

Efter flere års fravær vender Ryanair til oktober tilbage til tysk indenrigsflyvning, når det irske lavprisselskab åbner en rute mellem Berlin Schönefeld og Køln med fire daglige flyvninger som led i etableringen af en base i Berlin med fem Boeing 737-800 fly.

Det træk har fået Lufthansas datterselskab Germanwings til at annoncere, at man også til oktober vil begynde at flyve tre gange dagligt mellem Schönefeld og Køln. Germanwings forlod ellers Berlin Schönefeld for tre år siden til fordel for den anden Berlin-lufthavn Tegel.

Prøvede kræfter
Germanwings flyver i forvejen på vegne af Lufthansa op til 10 gange dagligt mellem det forenede Tysklands hovedstad Berlin og den tætteste lufthavn på det tidligere Vesttysklands hovedstad Bohn. Det gør de i konkurrence med airberlin, der har ni daglige rotationer på ruten.

Foruden Køln, så vil Germanwings også flyve fra Schönefeld til Stuttgart fire gange dagligt.

Med ruten mellem Berlin Schönefeld og Køln vender Ryanair tilbage til det tyske indenrigsmarked, som man prøvede kræfter med for et par år siden. Dengang med ruter fra Berlin til Bremen-Neuenland, Düsseldorf-Weeze og Frankfurt-Hahn. Nu har selskabet tilsyneladende fået mod på at prøve igen, og det ønsker Lufthansa-familien tydeligvis at svare igen på med det samme.