Lufthansa Airbus A319-100. (Foto: Lufthansa )

Lufthansa: Vi sender blot andres gebyrer videre

Når Lufthansa indfører stadig flere gebyrer, så handler det om, at de blot sender andre selskabers gebyrer videre – bortset fra i et enkelt tilfælde.

Når Lufthansa omdøber sit brændstofgebyr til at være et gebyr på international og indenrigstrafik, så handler det om, at gebyret dækker over udgifter til meget andet end blot øgede brændstofpriser.

”Gebyret dækker ikke længere kun over brændstof. Det er alle udgifter, som Lufthansa ikke selv har indflydelse på,” fastslår det tyske luftfartsselskabs kommunikationsdirektør, Martin Riecken, over for CHECK-IN.dk.

Reelt er der blot tale om at Lufthansa gennem gebyret sender andres gebyrer videre til flykunderne. Det er ikke noget Lufthansa selv tjener penge på, påpeger kommunikationsdirektøren. Det er også tilfældet med det kreditkortgebyr, som selskabet indførte for et par år siden.

”Vi forsøger at sende udgifterne videre, så priserne stadig er gennemsigtige. Det er tydeligt for kunden, hvad han skal betale hos os, og hvad der blot er gebyrer,” forklarer Martin Riecken.

Ned i egen kasse
Et enkelt gebyr skiller sig dog ud fra mængden. Og det er et nyt særligt ”sommergebyr” på 300 kroner, som Lufthansa lægger på economy class-billetter mellem Europa og USA på afgange om mandagen, lørdagen og søndagen i perioden fra 5. juli til 18. august. Her handler det om at få penge ned i Lufthansas egen kasse.

”Det er kun på helt bestemte dage og reflekterer, at der er en større efterspørgsel på lige præcis disse dage,” forklarer Martin Riecken.

Serveringsvogn gennem flyet
På trods af de stadigt flere gebyrer hos Lufthansa, SAS og andre netværksselskaber, så mener Martin Riecken, at der stadig er forskel på netværksselskabernes gebyrpolitik og den politik, som lavprisselskaber som Norwegian, Ryanair og easyJet fører.

”Der er stadig en klar forskel. Det produkt vi tilbyder er med fri mad og drikke og uden betaling for kufferten. Selv på vores korteste ruter kommer vi gennem flyet med serveringsvognen og tilbyder fri mad og drikke,” pointerer Martin Riecken.