- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Lufthansa: Vi ser ind i en lang og kold vinter

Efter en ganske god sommer, forventer Lufthansa, at vinteren bliver ringere på grund af et stigende antal COVID-19-tilfælde. Pessimismen deles ikke i Dublin, hvor Ryanair forudser flere passagerer i efterårs- end i sommermånederne.

”Vi forbereder os på en lang, kold vinter for os som flyselskab, naturligvis foranlediget af den fjerde bølge af pandemien,” sagde Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr, ifølge marketwatch.com tidligere på ugen.

Ved samme lejlighed bemærkede han, at de fleste forudsigelser om pandemien havde været forkerte. Undtagen en. Forudsigelsen om at hele luftfartsbranchen ville være den første til at blive ramt og den sidste til at komme sig.

Trods den dystre forudsigelse er Lufthansa på rette vej, og selskabet har atter positivt cash flow.

“Men det, vi har opnået, siger mere om vores evner til at styre omkostningerne, end om hvor hurtigt markedet er vendt. Selvfølgelig havde vi håbet, at vi allerede nu var længere fremme,” sagde Carsten Spohr.

90 procent af destinationerne
For året som helhed når Lufthansa en kapacitet, der ligger på omkring 40 procent af niveauet før krisen. Fra september vil Lufthansa flyve til 280 destinationer, eller 90 procent af destinationerne før corona.

“Hvordan det går i 2022, vil naturligvis afhænge meget af, hvornår USA og Kina lukker op,” sagde Carsten Spohr.

Den tyske pessimisme deles ikke af koncernchef Michael O’Leary fra det irske lavprisselskab Ryanair. Ifølge theguardian.com forventer Ryanair at flyve flere passagerer i løbet af efteråret end det gjorde i sommer.

Selskabet har netop hævet sit mål for de næste tre måneder efter et “dramatisk opsving i trafik og mængder”. Ryanair siger nu, at selskabet regner med at flyve 10,5 millioner passagerer om måneden til og med november, hvilket er cirka fem procent mere end prognosen for en måned siden.

Tæt på niveauet før Corona
Michael O’Leary siger, at han forventer, at antallet af passagerer vil overstige niveauet før pandemien til næste sommer, og at flyselskabet allerede i oktober vil bringe sin flykapacitet næsten tilbage til det normale.

”Vi kommer måske tæt på 11 millioner passagerer i oktober, og så er vi oppe på 90 procent af tallene før COVID-19,” siger han.

”Så længe der ikke er nogen negativ COVID-udvikling, eller der dukker en variant op, der er vaccineresistent, så tror jeg, at vi er tilbage på niveauet før COVID i løbet af månederne fra november til februar. Og næste sommer vil vi være betydeligt over niveauet,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa halverer underskud trods omsætningstab

Ryanair sigter efter nulresultat

Lufthansa klar med transatlantiske charterflyvninger