Koncernchef Carsten Spohr fra Lufthansa Group. (Foto: Lufthansa | PR)

Lufthansa halverer underskud trods omsætningstab

Lufthansa kom ud af første halvår med et underskud på 13,4 milliarder kroner, hvilket er en halvering i forhold til samme periode i 2020. Omkring 30.000 ansatte har forladt koncernen.

Lufthansa har netop præsenteret sit regnskab for første halvår af 2021, og her kan den tyske luftfartskoncern rapportere om en forbedring i resultatet fra et halvårsunderskud i 2020 på 26,8 milliarder kroner til nu 13,4 millarder kroner.

Resultatfremgangen viser, at Lufthansa for alvor har fået tilpasset omkostningerne, da omsætningen rent faktisk faldt med 30 procent fra 8,3 til 5,8 millarder euro, eller hvad der svarer til 43,1 milliarder kroner.

Men Lufthansa-koncernen har til gengæld også ved udgangen af halvåret sagt farvel til 30.000 ansatte, således at koncernen i øjeblikket har 108.000 ansatte. Det antal skal noget længere ned, og i Lufthansa har 1.900 ansatte accepteret frivilligt at forlade flyselskabet, mens SWISS i løbet af andet halvår reducerer arbejdsstyrken med 2.000 medarbejdere.

“Det faktum, at mere end 30.000 kolleger har forladt os i processen indtil videre, gør ondt på os alle, men det er uundgåeligt for at redde de mere end 100.000 resterende jobs,” siger koncernchef Carsten Spohr i en kommentar.

Atter positivt cash flow
Et af de positive og opløftende elementer for Lufthansa-koncernen er, at det er lykkedes at få sat en prop i hullet, så pengene ikke længere fosser ud af kassen. Nu er der stigende indtægter fra billetsalget, og det betød, at der i andet kvartal af 2021 var et frit cash flow på 340 millioner euro, hvilket er første gang siden pandemiens udbrud i første kvartal sidste år.

Det er en stærk fremgang i bookingerne og passagertallet, der har sikret den positive pengestrøm i koncernen.

“Alle Lufthansa-medarbejdere verden over har gjort en stor indsats for at reducere omkostningerne markant på alle områder. Som et resultat heraf har vi været i stand til at stoppe pengestrømmen i den nuværende fase med at genoprette vores forretning og generere en positivt pengestrøm for første gang siden pandemiens begyndelse,” uddyber koncernchefen.

Udsigt til positivt driftsresultat i tredje kvartal
Udsigterne for andet halvår er stadig noget usikre, da de afhænger af udviklingen i pandemien, som har en stor indflydelse på forretningen. Det gælder især rejserestriktionerne, der direkte styrer efterspørgslen.

Lufthansa noterer sig dog, at der er en usvækket lyst til at rejse, og derfor forventes en positiv udvikling i de europæiske rejser og en stigende genopretning af forretningsrejsemarkedet.

Der er også forventninger til, at det interkontinentale marked vil åbne mere op i andet halvår, og flyrejser til Nordamerika skulle igen blive muligt fra slutningen af sommeren, mens der gradvist åbnes til Asien i slutningen af året.

På baggrund heraf forventer Lufthansa-koncernen, at kapaciteten i andet halvår øges til 50 procent af niveauet før krisen og for hele året vil den udbudte sædekapacitet lande på 40 procent i forhold til 2019. Herudover stiller Lufthansa-koncernen i udsigt, at der bliver skabt et positivt driftsresultat i årets tredje kvartal.

 

Relaterede artikler:

Underskud på 90 millioner kroner om dagen

Lufthansa-underskud på 50 milliarder kroner

Lufthansa: Vi bliver mindre efter coronakrisen