Lufthansa vil tilbyde helikopter-service

Premium-passagerer hos Lufthansa kan nu benytte sig af en særlig helikoptertransport fra lufthavnen i München til skisportsstederne i Alperne.

Lufthansa er kendt for at tilbyde flyvninger med fastvingede fly. Men i et nyt samarbejde med HTM Helicopter Travel i München kan det tyske flyselskab ny også tilbyde transport med helikopter.

Den 1. januar vil Lufthansa tilbyde videretransport med helikopter fra München Lufthavn til de store skisportssteder i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Frem til slutningen af april måned, kan rejsende på Business Class eller First Class med Lufthansa i rekordfart sætte kursen mod alpernes skiløjper efter flyankomst i München.

Eneste krav, er at der er en helikopterlandingsplads, en såkaldt helipad, med et fast underlag og et stort H påmalet. Det er der blandt andet i Garmisch-Partenkirchen, Zillertal, Kitzbühel og i det populære SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

Ingen hovedbeklædning tilladt
I München vil passagererne blive afhentet direkte ved flyet af medarbejdere fra lufthavnens særlige VIP-afdeling. Herefter vil de blive kørt til den ventende helikopter, der kan tilbagelægge turen til skisportsstederne på rekordtid.

Fra lufthavnen i München er der blot 30 minutters transport til Kitzbühel, 45 minutter til Ischgl og en lille time til St. Moritz.

Førsteklasses-passgerer booker helikoptertransporten via den særlige hotline, der er tilgængelig døgnet rundt. BusinessClass-passagerer må i stedet kontakte HTM Helicopter Travel direkte på enten telefon eller e-mail.

For førstegangsrejsende med helikopter har HTM Helicopter Travel et par gode råd. Man anbefaler, at der ikke bæres nogen form for hovedbeklædning, når man går ind og ud af helikopteren, da en hat eller hue kan blæse af og gå ind i rotorerne. Herudover skal man være opmærksom på, at kabinetemperaturen nogenlunde svarer til temperaturen udenfor, hvorfor man skal have overtøj på.

Endelig er der et råd om at indtage transportsygetabletter, hvis man har tendenser til at blive luftsyg. En helikopter kan ofte gennemføre nogle krumme og bratte manøvrer, der kan udfordre balancenerven i det indre af øret.