Kabineklassen Premium Economy fra Lufthansa. Foto: Lufthansa

Lufthansas Premium Economy klar før tid

Lufthansa er på lørdag klar med den nye Premium Economy-klasse på alle sine Boeing 747-8i fly. Det er ni dage før planlagt.

Lufthansa havde egentlig planlagt, at selskabets passagerer først skulle have haft det nye Premium Economy-produkt på langruterne som en slags engangs-pakkekalender den 1. december. Men indretningen af selskabets Boeing 747-8i fly med den nye serviceklasse er gået hurtigere end tyskerne regnede med.

Derfor kan man allerede på lørdag, den 22. november, tilbyde Premium Economy på alle de oversøiske flyvninger, hvor Lufthansa anvender Boeing 747-8i fly. Det er helt eller delvist på ruterne til Beijing, Hong Kong, Buenos Aires, Chicago, Los Angeles, Mexico City, Sao Paulo, Seoul, Washington Dulles og Delhi. Frem til 9. december giver Lufthansa 15 procents rabat på bookninger af Premium Economy-sæder, og Economy-passagerer kan betale for en opgradering til den nye serviceklasse.

Lufthansa er startet med at indføre Premium Economy på selskabets omkring 15 Boeing 747-8i fly, der er en ny og forlænget udgave af den populære Boeing 747 jumbojet. Men planen er, at selskabets langdistancefly skal udstyres med Premium Economy-sæder.

Større gab
Lufthansa har valgt et sæde, der er op til tre centimeter bredere end de nuværende Economy-sæder, og bredden er yderligere udvidet med 10 centimeter, da hvert sæde har et stort armlæn og et konsol mellem sæderne.

“Vores Premium Economy Class vil skabe en fuldstændig ny rejseoplevelse, der kombinerer komfort med billetter, som man har råd til at betale. Sæderne giver op til 50 procent mere plads end i Economy Class, og det vil positionere os i premium-segmentet med de øvrige internationale konkurrenter,“ sagde Lufthansas koncerndriftsdirektør Jens Bischoff ved præsentationen af den nye serviceklasse i marts i år.

Lufthansa opgraderede for et år siden selskabets Business Class med nye flatbed-sæder, og det betød, at der blev et noget større gab mellem selskabets økonomiklasseprodukt og den nye eksklusive Business Class. Derfor håber Lufthansa, at den nye Premium Economy Class vil lukke dette gab ganske effektivt.

Måltid på porcelæn
Det er ikke kun sæderne Lufthansa opgraderer, da Premium Economy-passagerer også vil kunne medtage 2 x 23 kg bagage, ligesom der vil være adgang til Lufthansa Business Lounges for et tillæg af 25 euro, eller godt 190 kroner. Ombord får man en velkomstdrink, vandflaske og det såkaldte “amenity-kit“. Herudover serveres måltiderne på porcelæn, mens IFE-systemet er indrettet med 12 tommers touch-fladskærme.