Lugtede af gamle sokker i fly

To dage i træk måtte besætningen på det samme Lufthansa-fly konstatere en fæl lugt af gamle sokker i kabine og cockpit. Det resulterede i brug af oxygen-masker og lægebesøg.

Et Lufthansa Airbus A321-200 fly med registreringen D-AIRE var den 28. juli undervejs fra Frankfurt til Barcelona som rutenummer LH1132, da der under indflyvningen i en flyvehøjde på 5.500 blev konstateret en underligt af gamle sokker i såvel kabine som cockpit.

Det fik besætningen til at iføre sig oxygen-masker, men der blev ikke anmodet om prioriteret landing eller udsendt “emergency“ kode til flyvelederne, og 30 minutter senere kom flyet sikkert ned på jorden i et meget overfyldt luftrum over Barcelona. Efter landingen bar besætningen stadig oxygen-masker.

Lufthansa besluttede sig for at udsætte returflyvningen som rutenummer LH1133 til den efterfølgende dag for at kunne finde og udbedre den eventuelle fejl, der havde skabt den noget ubehagelige lugt i slutningen af flyvninger.

Lugt dukkede op igen
Da Lufthansa gennemførte returflyvningen den 29. juli fra Barcelona til Frankfurt forløb starten af flyvningen uden problemer. Men under nedstigningen og indflyvningen til Frankfurt var den gal igen. I en højde på 3.000 meter opstod den fæle lugt atter engang i kabine og cockpit.

Anflyvningen til Frankfurt fortsatte, og flyet landede 13 minutter senere uden problemer på bane 07R i Frankfurt Lufthavn, oplyser Aviation Herald.

Samtlige besætningsmedlemmer var forbi til lægetjek efter landingen, og tre timer senere var flyet atter i drift.

Den tyske havarikommission BFU har bekræftet, at man har kendskab til begge hændelser.