Luksus-hotelkæde i betalingsstandsning

Den britiske luksus-hotelkæde Von Essen Hotels er gået i betalingsstandsning med en gæld på 250 millioner pund. Kædens 31 hoteller i England, Skotland, Wales og Frankrig fortsætter dog driften, indtil der er fundet en løsning for holdingsselskabets finansielle situation.

Luksushotelkæden Von Essen Hotels er i økonomiske problemer. I hvert fald er der udstedt “Administration Order“ mod holdingselskabet Von Essen Hotels Ltd. Det svarer teknisk set til en betalingsstandsning efter dansk jura.

Det er Lloyds Banking Group og Barclays, der har taget det drastiske skridt på baggrund af, at hotelkæden har misligholdt afdragene på en samlet gæld på 250 millioner pund svarende til 2,1 millarder danske kroner.

Ernst & Young blev onsdag før påske udpeget som administratorer og skal således forsøge at få overblik over de økonomiske forhold og muligheden for at videreføre aktiviteterne.

Det er kun holdingselskabet, der er omfattet af betalingsstandsningen, hvorfor andre dele af koncernen endnu er i drift. Det betyder, at hotellerne tager imod gæster på sædvanlige vilkår.

Angela Swarbrick, der er udpeget som administrator på vegne af Ernst & Young siger til britiske Daily Telegraph: “Det er ‘business as usual’ for hotellerne og deres kunder. Gæster hos Von Essen Hotels kan fortsætte deres ophold uden problemer.“

Von Essen hotelkæden omfatter 31 statelige hoteller og slotte i England, Skotland, Wales og Frankrig inklusiveThornbury Castle, Cliveden, Ston Easton Park and Ynyshir Hall.