British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: British Airways )

‘Lykkepose-flyvninger’ med British Airways

British Airways vil benytte Dreamlineren på træningsflyvninger fra Heathrow til Stockholm, mens A380´eren indsættes på ruten fra Heathrow til Frankfurt. Billetter kan dog kun købes efter ‘lykkepose-princippet’.

Fra begyndelsen af august måned ventes British Airways at indsætte de nyleverede langdistancefly Airbus A380 og Boeing 787-8 Dreamliner på udvalgte afgange i Europa, hvor personalet skal trænes i flytypen.

Airbus A380 megajumboen indsættes på den travle rute mellem London Heathrow Airport og Frankfurt Airport, mens Dreamlineren indsættes på ruten fra Heathrow til Stockholm-Arlanda. Dermed får skandinaverne mulighed for at stifte bekendtskab med den nye flytype på udvalgte flyvninger mellem London og den svenske hovedstad.

Det er dog ikke muligt på forhånd at bestille billet til flvyninger med de specifikke fly. Det kommer til at foregå på den måde, at man bestiller en billet udfra den gældende tidtabel, og stor vil overraskelsen være, at man i stedet skal flyve med et af de spliternye langdistancefly i stedet for et Airbus A320-fly eller anden flytype, der normalt betjener de pågældende ruter. Det bekræfter Frank van der Post, der er direktør for Brands and Customer Experience hos det britiske flyselskab.

Der vil således være tale om en slags “lykkepose“ ordning, som nok skal lokke flyentusiater til. Det vil heller ikke være utænkeligt, at det på forhånd vil rygtes, hvilke rutenumre og datoer, at British Airways vil indsætte de nye langdistancefly på træningsflyvningerne.

På langdistanceruter fra september
De særlige træningsflyvninger forventes at vare omkring fire uger, hvorefter flyene vil blive indsat på de respektive langdistanceruter i netværket. Dreamlineren skal operere på ruten fra London til Toronto fra den 1. september, mens Airbus A380´eren vil være at finde på London-Los Angeles ruten fra den 24. september.

Allerede den 1. oktober vil det britiske flyselskabs anden Dreamliner blive indsat i trafik. Det sker på London-New York/Newark ruten, mens andet eksemplar af A380-megajumboen vil indgå i tidtabellen fra London til Hong Kong fra den 22. oktober.

British Airways oplyser, at der også vil være træningsflyvninger i Storbritannien, men det bliver uden passagerer for at selskabet skal blive mere fortrolige med de nyleverede fly.

Med ankomsten af de nye fly har British Airways taget hul på en leverance, der omfatter 12 Airbus A380, 42 Boeing 787 Dreamliner og seks Boeing 777-300ER.