Loondon Heathrow Airport.

Måske bøder til lufthavnene fremover

Den britiske transportminister Philip Hammond ønsker fremover at kunne tildele bøder til lufthavne, der ikke lever op til serviceforpligtelserne. Det sker på baggrund at det gigantiske sne- og trafikkaos i London Heathrow Airport i dagene op til jul.

Det lader til, at det kaos der ramte London Heathrow lufthavnen op til jul ikke får lov at gå upåagtet hen.

Den britiske transportminister Philip Hammond kritiserer ifølge britiske Sunday Times lufthavnsoperatøren BAA Airports for ikke at have leveret den nødvendige service i forbindelse med de store mængder sne, der kort før jul lammede trafikken i London Heatrow Airport, der er Europas største lufthavn. Ministeren ønsker at lufthavnene fremover skal kunne idømmes bøder, hvis de ikke lever op til serviceforpligtelserne. Han finder det uacceptabelt, at der ikke er nogle straffesanktioner overfor den britiske storlufthavn.

“Der burde være en økonomisk sanktion for ikke at leve op til sin serviceforpligtelse,“ siger Philip Hammond til Sunday Times. “Der bør lægges større vægt på passagertilfredshed, og om varen leveres.“

Ifølge Civil Aviation Authority (CAA), der fører tilsyn med London Heatrow Airport, vil der ikke blive tale om bøder denne gang.

BAA Airport er ejet af ADI Limited, der er et konsortium ledet af spanske Grupo Ferrovial med Caisse de depot et placement du Quebecog GIC Special Investments som medinvestorer. At det er et selskab med spansk hovedaktionær, der efter den britiske transportministers opfattelse ikke har evnet at levere den forventede service i Storbritanniens største lufthavn, gør nok heller ikke sagen bedre.

“Da lufthavne i sidste ende må betragtes som strategisk infrastruktur har vi formentlig brug for som sidste udvej at have en eller anden måde at kunne gribe ind, hvilket vi ikke har i dag, hvor vi kun har regler for sikkerhed,“ mener Hammond.

Transportministeren er ved at lægge sidste hånd på et forslag til en ændret lovgivning omkring lufthavnene, men det er endnu ikke afklaret, hvornår forslaget kan fremlægges i det britiske Parlament.

—-

Foto: London Heathrow Airport var i dagene op til jul lukket i flere døgn. Det får nu den britiske transportminister til at kræve nye regler på området for tilsyn med lufthavne.