- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Mærsk-topdirektør på vej ind i SAS-bestyrelsen

Henriette Hallberg Thygesen, der er medlem af koncernledelsen i A.P. Møller - Mærsk, er foreslået som kandidat til SAS-bestyrelsen ved den kommende generalforsamling.

Onsdag den 17. marts afholdes den ordinære årlige generalforsamling i SAS AB, og det er samtidig anledningen, hvor der skal vælges en ny bestyrelse for det kommende år.

Seks af bestyrelsesmedlemmerne, inklusive formanden Carsten Dilling, modtager genvalg. Derimod vil norske Liv Fiksdahl, der blev valgt ind i 2018 samt finskfødte Sanna Suvanto-Harsaae, der er bosat i Danmark, forlade bestyrelsen. Sidstnævnte blev valgt ind tilbage i 2013.

Det giver plads til to nye bestyrelsesmedlemmer, og forud for generalforsamling er foreslået norske Nina Bjørnstad, der har stor erfaring fra techgiganter som Google og Microsoft samt danske Henriette Hallberg Thygesen.

Lang syvtakket karriere
Henriette Hallberg Thygesen, der er årgang 1971, startede som shippingelev under den syvtakkede stjerne i 1994 og  har været ansat i A.P. Møller – Mærsk lige siden. I 2020 blev hun forfremmet til den øverste koncernledelse, der består af fem personer med Søren Skou i spidsen.

I A.P. Møller – Mærsk har Henriette Hallberg Thygesen i dag ansvaret for den del af virksomheden, der hedder Fleet & Strategic Brands, og gennem tiden har hun været beskæftiget i Maersk Logistics, Maersk Oil, Damco og Svitzer.

En ekstern bestyrelsespost i den danske ingeniør- og rådgivningsvirksomhed COWI har også været en del af CV’et siden 2017.

Årligt honorar på 235.000 kroner
Hvis Henriette Hallberg Thygesen, som forventet bliver valgt ind i bestyrelsen for SAS AB på den kommende generalforsamling, vil der være et årligt honorar på 320.000 svenske kroner, hvilket svarer til godt 235.000 danske kroner.

Det er omkring det halve af, hvad Carsten Dilling kan hæve i honorar. Her er det foreslået, at formandshonoraret på 630.000 svenske kroner fortsætter uændret i perioden indtil næste ordinære generalforsamling i 2022. 

 

Relaterede artikler:

Koncernchef Rickard Gustafson forlader SAS

SAS henter ikke-skandinavisk medlem til bestyrelsen

Carsten Dilling bliver ny bestyrelsesformand i SAS