Carsten Dilling (Arkivfoto: Uffe Veng)

Carsten Dilling bliver ny bestyrelsesformand i SAS

Danske Carsten Dilling bliver ny bestyrelsesformand i SAS, og udover Fritz Schur trækker Jacob Wallenberg og Berit Svendsen sig også fra bestyrelsen.

SAS afholder den 10. april den årlige generalforsamling. Det var oprindeligt planen, at generalforsamlingen skulle have været afholdt den 5. marts, men det måtte udskydes, da SAS første skulle finde afløseren for Fritz Schur, der havde meddelt sin afgang som bestyrelsesformand efter at have været en del af bestyrelsen i 17 år, heraf de sidste 10 år som formand.

Nu er den mulige afløser fundet. Valgkomitéen i SAS peger på danske Carsten Dilling som ny bestyrelsesformand. At det bliver en dansker var ikke den stor overraskelse, idet Danmark er det eneste af de tre skandinaviske lande, der ønsker at fastholde sin ejerandel i SAS, mens Norge og Sverige har igangsat en proces med at sælge ud af SAS-aktierne.

Viceformand træder også tilbage
En overraskelse er det dog, at viceformand Jacob Wallenberg vælger at gå samtidig med Fritz Schur. Knut og Alice Wallenberg’s fond er med et ejerskab på 6,5 procent den største private enkeltaktionær i SAS. Afløseren bliver Oscar Stege Unger, der er direktør for Wallenberg-fondene.

Udover Wallenberg forlader norske Berit Svendsen også bestyrelsen. Hun afløses af Liv Fiksdahl, der er afgående IT-direktør hos den norske bank, DNB.

SAS oplyser i en meddelelse, at valgkomitée har forsøgt at finde nye medlemmer med brede digitale kompetencer og dybtgående viden om ejerforhold og finansielle spørgsmål.

Det endelige forslag til en ny bestyrelse bliver Carsten Dilling, Liv Fiksdahl, Dag Mejdell, Monica Caneman, Lars-Johan Jarnheimer, Oscar Stege Unger samt Sanne Suvanto-Harsaae.

Kommende formand med stærke IT-kompetencer
Den 55-årige Carsten Dilling, blev indvalgt i SAS-bestyrelsen den 18. februar 2014. Han er uddannet fra Copenhagen Business School med en HA i finansiering samt en HD i udenrigshandel. Fra 1984 og i 17 år frem til 2001 var Carsten Dilling beskæftiget hos IBM på forskellige direktørposter i europæisk og nordisk regi.

Sidenhen blev det til knapt fire år som koncernchef i Columbus IT Partner A/S samt tre år som administrerende direktør hos Ementor A/S. I 2007 blev Carsten Dilling ansat i TDC som koncerndirektør med ansvar for Fastnet-området. Sidenhen blev det til en forfremmelse som koncerndirektør for Operations, inden han i sommeren 2012 kunne sætte sig til rette som koncernchef for TDC, som han forlod i 2015.

I dag er Carsten Dilling bestyrelsesformand i Novo Nordisk-kontrollerede NNIT A/S samt menigt bestyrelsesmedlem i Aarhus-virksomheden Terma A/S.

 

Relaterede artikler:

SAS tvunget til at flytte generalforsamling

Fritz Schur stopper som SAS-formand

SAS-bestyrelsen aflønnes lavere end konkurrenterne

TDC-koncernchef på vej i SAS-bestyrelsen