Koncernchef i SAS Rickard Gustafson i SAS-loungen i København. (Arkivfoto: Joakim J. Hvistendahl)

Koncernchef Rickard Gustafson forlader SAS

Efter 10 år i spidsen for SAS har Rickard Gustafson besluttet sig for at forlade det skandinaviske flyselskab til fordel for en stilling i en svensk industrikoncern. Koncernchefen stopper senest den 1. juli i år.

SAS meddeler mandag aften i en pressemeddelelse, at koncernchef Rickard Gustafson har meddelt sin bestyrelse, at han ønsker at fratræde sin stilling senest den 1. juli i år.

I stedet tiltræder Rickard Gustafson som koncernchef i den svenske industrikoncern SKF.

”Efter ti intensive og stimulerende år i SAS er det tid til første halvdel af 2021 at give stafetten videre, da jeg er blevet tilbudt en stilling i en af ​​Sveriges førende industrikoncerner. SAS har en stærk position på det skandinaviske marked og er godt positioneret til at lede udviklingen mod mere bæredygtige flyrejser, så snart pandemien er bekæmpet.

Jeg vil gerne udtrykke min hjertelige tak til alle værdsatte kolleger, kunder og andre interessenter i SAS for deres engagement, loyalitet og støtte, der altid vises, både i medgang og modgang. SAS er en fantastisk virksomhed med et unik medarbejderengagement, som har sikret, at SAS fortsat er en vigtig og integreret del af den skandinaviske infrastruktur,” siger Rickard Gustafson.

Skuffet bestyrelsesformand
Koncernchefens beslutning er ikke umiddelbart noget, som den danske bestyrelsesformand Carsten Dilling klapper i hænderne over.

“Jeg er både skuffet og trist over, at Rickard vælger at gå videre fra sin vigtige rolle i SAS. Samtidig vil jeg takke Rickard for hans fantastiske arbejde i de ti år, han har fungeret som administrerende direktør og koncernchef. Under Rickards ledelse har SAS foretaget et bemærkelsesværdigt skifte, fra tab til flere års rentabel indtjening. For nylig har han med tillid ført virksomheden gennem den første del af den hårdeste krise i virksomhedens 75-årige historie, pandemien. 

Rickard vil frem for alt blive husket for sit fremragende lederskab i SAS’ bæredygtighedsinitiativ, som var udgangspunktet for en ny bæredygtighedsæra i hele luftfartsindustrien,” udtaler Carsten Dilling.

To koncerndirektør-exits i løbet af 12 måneder
I marts sidste år besluttede den norske koncernfinansdirektør Torbjørn Wist også at forlade SAS, så inden for et år vil SAS have gennemført udskiftninger på de to vigtigste ledelsesposter.

På IATA’s nylige generalforsamling blev det i øvrigt besluttet, at Rickard Gustafson fra 2022 skal være formand for bestyrelsen i den magtfulde organisation, der repræsenterer 290 flyselskaber i hele verden. Nu må IATA finde en ny kandidat til posten. 

 

Relaterede artikler:

Rickard Gustafson i spidsen for 290 flyselskaber

Koncernfinansdirektør forlader SAS

Hvad blev der af SAS-cheferne?