Mere oversøisk charter fra Jylland

Fra Billund Lufthavn bliver der i vintersæsonen 2012/13 oversøiske charterflyvninger hver anden uge til Phuket og hver uge til Kap Verde. Herudover bliver der fra både Billund og Aalborg sammenlagt syv afgange til Den Dominikanske Republik og Mexico.

Charterarrangørerne får i stigende grad øjenene op for det oversøiske potentiale på det jyske marked.

Star Tour er længst fremme med oversøiske tilbud til jyderne og tilbyder i den igangværende vintersæson charterfly hver anden uge fra Billund til thailandske Phuket. I alt forventer Star Tour frem til påske at sende omkring 3.000 jysk/fynskerejsende afsted på ferie i Thailand direkte fra lufthavnen i Billund.

Succesen har været til at tage og føle på for Star Tour. I den kommende vintersæson 2012/13 gentages flyvningerne fra Billund til Phuket, men Kap Verde kommer også i spil.

Kap Verde er en øgruppe i Atlanterhavet ca. 500 kilometer ud for Afrikas kyst. Samlet bestå øgruppen af 13 øer, hvoraf de 9 er beboede.Der flyves primærttil Amílcar Cabral International Airport på øen Sal.

“Vores jyske kunder er meget glade for Kap Verde, og derfor skal det selvfølgelig være let og komfortabelt for dem, at komme på ferie der. I dag er der jo mange flere hoteller og restauranter at vælge i mellem på Sal, men kodeordene er stadig total afslapning, det enkle liv, lunt vejr og friskfanget fisk, der tilberedes af den venlige lokalbefolkning. Vi har lige sendt kunde nr. 100.000 til Kap Verde,“ fortæller Stig Elling, der er salgsdirektør i Star Tour.

Charterserien fra Billund til Kap Verde gennemføres i hele vintersæsonen 2012/13 med afgang hver torsdag og flyvetiden er på næsten 8 timer.

Også direkte til Mexico og Den Dominikanske Republik

Udover Thailand og Kap Verde vil Star Tour også tilbyde Mexico og Den Dominkanske Republik direkte fra Billund. Det bliver dog kun på enkelte udvalgte afgange og ikke en decideret serie af flyvninger.

Til Punta Cana i Den Domikanske Republik er det muligt med Star Tour at flyve direkte fra Billund den 1. januar og den 26. februar i 2013. Til Cancún i Mexico er der blot tilrettelagt en enkelt afgang den 3. marts 2013.

Men her kan konkurrenten Spies supplere op. Den 23. februar har Spies direkte fly fra Billund til Cancún, mens samme destination tilbydes fra Aalborg Lufthavn den 9. marts 2013.

Spies tilbyder også Den Dominikanske Republik fra de to jyske lufthavne, henholdsvis den 8. november 2012 fra Aalborg Lufthavnog den 14. marts 2013 fra Billund Lufthavn.

Dermed får Billund og Aalborg sammenlagt 7 flyvninger til Den Dominikanske Republik og Mexico , fordelt med 5 til Billund og 2 til Aalborg.

Med de nævnte planer for Star Tour og Spies vil de to charterarrangører tilsammen tilbyde omkring 10.000 oversøiske charterrejser fra Billund i vintersæsonen 2012/13, hvoraf Star Tour dog vil repræsentere mere end 90 procent heraf.