(Foto: Bundesregierung/Bergmann )

Merkel: Fælles ledelse af Lufthansa og Turkish Airlines

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, skal angiveligt have foreslået den tyrkiske premierminister Erdogan, at Lufthansa og Turkish Airlines får fælles ledelse. Selskaberne kender dog ikke noget til ideen.

Det er forlovelsernes tid i luftfartsindustrien netop nu. Air France-KLM har indgået et tæt samarbejde med Etihad og Qantas fletter fingre med Emirates, mens SAS og Singapore Airlines efter et langt tilløb har fået et joint venture i luften.

Hvis det står til den tyske forbundskansler Angela Merkel, så bør Lufthansa også finde sig en partner på den internationale luftfartsscene. Således skulle forbundskansleren angiveligt have luftet en idé om, at Lufthansa og Turkish Airlines bør have samme ledelse. Det skriver Reuters.

Det er den tyrkiske premierminister Tayyip Erdogan, der i en tale i weekenden har fortalt om Merkels forslag.

”Under mit besøg i Tyskland, kom Merkel med et forslag om, at lægge Lufthansa og Turkish Airlines under fælles ledelse. Det sagde jeg okay til,” fortalte Tayyip Erdogan i en tale til sine partifæller og fortsatte:

”Det er nu et af vores projekter, og med Guds vilje kan og vil vi tage dette fælles skridt,” understregede Erdogan.

Hos de to luftfartsselskaber kender man dog ikke umiddelbart noget til eventuelle konkrete politiske overvejelser. Men Lufthansa-talsmand Klaus Walther understreger, at Lufthansa og Turkish Airlines altid er i dialog om hvordan de yderligere kan forbedre og intensivere samarbejdet mellem de to selskaber til gavn for kunderne.

Ejer SunExpress sammen
Lufthansa og Turkish Airlines kender hinanden godt fra Star Alliance, hvor de begge er medlemmer. Desuden ejer de sammen charterflyselskabet SunExpress, der med mere end 20 Boeing 737-800 fly opererer mellem blandt andet Tyskland og Tyrkiet.

Hvis Angela Merkels udtalelser er rigtige, så kunne det være et samarbejde i stil med det British Airways og Iberia har, som hun sigter til at Lufthansa og Turkish Airlines burde etablere. Briterne og spanierne er ikke fusioneret, men samarbejder meget tæt under paraplyen af moderselskabet IAG.

Den tyrkiske stat ejer 49,15 procent af Turkish Airlines og ifølge tyrkiske medier planlægger staten at reducere den ejerandel til omkring 30 procent.

Foto: Bundesregierung/Bergmann