Milliardbonus til ansatte i flyselskab

Delta Air Lines udbetaler medarbejderbonusser for over én milliard dollar. I gennemsnit får hver medarbejder, hvad der svarer til 90.000 kroner i bonus.

Medarbejderne i det amerikanske flyselskab Delta Air Lines kan se frem til ekstra penge på lønkontoen i den kommende tid.

Delta Air Lines har nemlig besluttet at udbetale 1,1 milliard dollar (cirka 7,2 milliarder kroner) i bonus til selskabets cirka 80.000 medarbejdere verden over på baggrund af gode resultater. Det betyder, at hver medarbejder i gennemsnit får, hvad der svarer til omkring 90.000 kroner i bonus.

Det er fjerde år i træk, at Delta Air Lines udbetaler en milliardbonus til selskabets medarbejdere. Det sker som følge af, at medarbejderne har været med til at sætte nye rekorder inden for operationel performance og kundetilfredshed, ligesom de har været med til at levere stærke økonomiske resultater.

“Dette er det fjerde år i træk, at Deltas overskudsdeling har toppet én milliard dollar – en milepæl, som der ikke er noget selskab, der nogensinde har opnået tidligere,” siger Deltas koncernchef Ed Bastian.

33 milliarder kroner på fem år
Delta Air Lines har således udbetalt mere end fem milliarder dollar (cirka 33 milliarder kroner) i bonus til medarbejderne i løbet af de seneste fem år, og siden 2008 er den årlige medarbejderbonus øget med 80 procent. For hovedparten af medarbejderne svarer den seneste bonusudbetaling til over 10 procent af deres årlige grundløn.

“Vores brancheførende overskudsdeling og bonusfilosofi afspejler en beslutning, som vi tog for længe siden, om hvert år at dele virksomhedens succes med de mennesker, der gør succesen mulig,” siger Ed Bastian.

180 millioner kunder årligt
Delta Air Lines betjener årligt flere end 180 millioner kunder og flyver til 313 destinationer i 54 lande på seks kontinenter. Selskabets flåde består af mere end 800 fly. Delta Air Lines er grundlægger af SkyTeam-alliancen og har et transatlantisk joint venture-samarbejde med Air France-KLM og Alitalia samt et joint venture med Virgin Atlantic.

Selskabets primære hub er Atlanta, og derudover har Delta Air Lines hubs i Amsterdam, Boston, Detroit, Los Angeles, Mexico City, Minneapolis/St. Paul, New York-JFK, LaGuardia, London-Heathrow, Paris CDG, Salt Lake City, São Paulo, Seattle, Seoul og Tokyo-Narita.

Delta Air Lines har gennem flere år drevet en sommerrute mellem Københavns Lufthavn og New York-JFK – senest i sommeren 2018, hvor ruten blev betjent med Boeing 767-300-fly.

 

Relaterede artikler:

Flere transatlantiske Delta-flyvninger

Fremragende service og mad på Delta One

Bonus til SAS-ansatte efter flot regnskabsår