Mistanke om internationalt priskartel

De britiske konkurrencemyndigheder mistænker en række internationale onlinerejsebureauer og hotelkæder for at have aftalt priser på hotelovernatninger. Blandt de mistænkte er Expedia, Booking.com og Intercontinental Hotels.

I Storbritannien har konkurrencemyndighederne indledt en undersøgelse af et muligt priskartel bestående af nogle af verdens største onlinerejsebureauer og hotelkæder.

Blandt de mistænkte er onlinebureauerne Expedia og Booking.com samt hotelkæden Intercontinental Hotels. Men andre aktører menes også at være i myndighedernes søgelys.

Parterne mistænkes for at have aftalt minimumpriser for hotelværelser. Mindre onlinebureauer og hoteller er angiveligt blevet presset til ikke at sælge værelser under minimumpriserne. De store onlinebureauer reklamerer med prisgarantier på mange af de udbudte hotelværelser, og derfor er de ikke interesserede i at andre bureauer udbyder værelserne til billigere priser.

De britiske konkurrencemyndigheder har mulighed for at straffe et selskab med en bøde svarende til op til 10 procent af virksomhedens årlige globale omsætning. Expedia omsatte i 2011 for knap 21 mia. danske kroner, mens Intercontinental Hotels havde en omsætning på omkring 120 mia. danske kroner.