ATR 72-fly

Mojn Express bliver til Alsie Express

Endnu inden sin fødsel har det nye flyselskab, der vil flyve mellem Sønderborg og København, skiftet navn.

Hvad skal barnet hedde? Svaret på det spørgsmål kan godt ændre sig nogle gange, mens forældrene går og venter på at barnet kommer til verden. Og det samme ser nu ud til at være tilfældet i Sønderjylland, hvor en række erhvervsvirksomheder barsler med planer om at etablere et luftfartsselskab, der skal tage konkurrencen op mod Danish Air Transport på ruten mellem København og Sønderborg fra slutningen af maj eller starten af juni.

Da CHECK-IN.dk i marts som de første kunne fortælle om projektet, var det planen at den lille ny skulle hedde Mojn Express efter det sønderjyske hilseudtryk ”mojn”. Et navn, der klart ville signalere hvor selskabet fløj hen og havde sine rødder.

Men sådan skal det alligevel ikke være. Nu er det planen, at selskabet skal hedde Alsie Express. Det fremgår blandt andet af et jobopslag, hvor det nye selskab søger efter kabinepersonale.

Ikke fortælle detaljer
Det bliver Sønderborg-selskabet Air Alsie, der skal operere de to ATR72-fly, som det er meningen at Alsie Express skal benytte sig af. Hos Air Alsie bekræfter man navneskiftet, men derudover vil selskabets direktør, Henrik Therkelsen, ikke fortæller flere detaljer om det nye selskab.

Air Alsie og de sønderjyske initiativtagere har tidligere oplyst, at det fra slutningen af maj eller starten af juni er planen at flyve fem rotationer på hverdage mellem Sønderborg og København med et nyere ATR-72 fly. Desuden er det planen at have et søsterfly holdende i Sønderborg som reserve. Men hvor langt man er med flyanskaffelse, etablering af reservationssystem og meget mere, vil Henrik Therkelsen ikke løfte sløret for på nuværende tidspunkt.