Mystiske tegn fundet på flere fly hos amerikanske Southwest

Forundringen og bekymringen breder sig hos det amerikanske luftfartsselskab Southwest. Siden februar er der fundet flere mystiske tegn eller inskriptioner på en række af selskabets fly, blandt andet på motorerne. FBI går nu ind i sagen.

Verdens største lavprisflyselskab har fået et mystisk problem. Hidtil har man forsøgt at holde lav profil for ikke at gøre passagerne unødigt bekymrede, men nu breder forundringen sig hos det amerikanske luftfartsselskab Southwest Airlines.

Siden februar er der fundet flere mystiske tegn eller inskriptioner på en række af selskabets fly, blandt andet på motorerne.

Ifølge flere amerikanske medier tyder noget på, at nogle af tegnene er arabiske, og forbundspolitiet FBI går nu ind i sagen.

De første tegn på flyene blev observeret allerede tilbage i februar, men i de seneste uger er tegnene taget til i hyppighed. Ifølge flere amerikanske medier er tegnene skraveret eller ridset i flyene ved hjælp af en kemisk proces, og bliver angiveligt mere synlige jo varmere flydelene bliver. Flere tegn er således fundet omkring flyenes motorer.

En talsmand fra Southwest Airlines har officielt bekræftet, at selskabet nu har igangsat en intern undersøgelse af hændelserne, og samtidig er altså også FBI ogTransportation Security Administration igang med at undersøge sagen nærmere.

Southwest Airlines afviser dog, at tegnene eller grafittien på nogen måde har udgjort en sikkerhedsrisiko, men iagttagere peger på det problematiske i, at nogen tilsyneladende har haft mulighed for at komme igennem sikkerhedsprocedurerne for at udføre de mystiske tegn.

Southwest Airlines Co. er verdens største lavprisflyselskab og startede 18. juni 1971 med tre Boeing 737-fly, der fløj mellem byerne Dallas, Houston og San Antonio i staten Texas. Selskabet omsatte i 2010 for godt 60 milliarder danske kroner og fik et overskud på $459 millioner.

Southwest Airlines fik for få måneder siden godkendt overtagelsen af konkurrenten AirTran Airways og venter nu at flyver mere end 100millioner passagerer årligt.