NAC skal levere 35 fly til asiatisk flyselskab

Nordic Aviation Capital i Billund har underskrevet en aftale med den italiensk-franske flyproducent ATR om levering af op til 35 nye ATR72-600 fly til et asiatisk flyselskab. Flyene har en værdi af over 4,6 mia. kroner.

Væksten synes ustoppelig for Billund-selskabet Nordic Aviation Capital (NAC), der har specialiseret sig i flyleasing indenfor segmentet af turbopropfly til brug for regionale ruter.

Tidligere på ugen kunne selskabet offentliggøre en aftale om levering af 35 nye ATR72-600 fly til Garuda Indonesia. Ordren består af en fast aftale om levering af 25 fabriksnye fly samt option på yderlige 10 fly. Samlet har ordren en værdi på 840 mio. dollars svarende til mere end 4,6 mia. danske kroner.

Flyene vil blive leveret fra november måned i år og fremad og vil være konfigurerede med 70 sæder i den særlige “Armonia“ kabineindretning, der er blandt det ypperste indenfor regionale fly. Garuda Indonesia oplyser, at flyene vil blive anvendt til udvikling af såvel forretnings- som fritidsruter i det indonesiske øhav.

Aftalen med NAC som leasinggiver på de nye fly understreger det danske selskabs nøgleposition indenfor leasingmarkedet på flytyper til brug for regionale ruter. Ved Paris Air Show tidligere på året afgav NAC en rekordstor ordre på 90 nye ATR72-600 fly, og når flyene til Garuda Indonesia er leveret vil NAC råde over en flåde på omkring 150 fly fra den italiensk-franske flyproducent.

“NAC spiller en betydelig rolle i både at udvikle og udvide operationer med regionale flytyper over hele verden,“ hedder det i en pressemeddelelse fra ATR.

ATR har succes i Sydøstasien
Siden 2005 har ATR vundet et solidt fodfæste i det sydøstasiatiske marked, hvor flyproducenten samlet har vundet ordrer på 170 fly til regionalt brug. De regionale flytyper defineres ofte som fly med under 90 sæder.

Særligt i Indonesien har ATR bidt sig fast i markedet, idet man siden 2008 har fået faste ordrer på i alt 85 fly.

“Vi er glade for at kunne udvide vores forretning både med Garuda og ATR og dermed bidrage til at optimere de regionale flyforbindelser i hele Indonesien. Markedet i Sydøstasien rummer afgjort et enormt leasing-potentiale, og ATR72-600 flyet passer perfekt til kravene til korte flyrejser i form af lave driftsomkostninger, komfort og evnen til at operere på små lufthavne og i fjerntliggende områder,“ siger bestyrelsesformand Martin Møller fra Nordic Aviation Capital i en kommentar til ordren.