Nordjyder får smutvej til oliehovedstaden

Fra 15. april får nordjyderne en direkte flyforbindelse til Norges oliehovedstad Stavanger.

Nordjyske virksomheder og oliearbejdere får fra 15. april en direkte smutvej til Norges ”oliehovedstad” Stavanger. Det sker når Danish Air Transport åbner en rute fra Aalborg.

Ruten får seks ugentlige returflyvninger. Morgenflyvninger fra Aalborg mandag til torsdag og hjem igen fra Stavanger om aftenen, suppleret med en returflyvning fredag eftermiddag og en returflyvning søndag aften. DAT vil benytte en 32-personers SAAB A340 på ruten.

Ved kun at flyve Aalborg – Stavanger om morgenen og ikke begge veje, appellerer ruten mest til nordjyder, der skal til møde i Stavanger. For den anden vej kræver det hele to overnatninger, hvis man skal til møde i Nordjylland fra Vestnorge.

Klar håndsrækning
DAT etablerer ruten efter ønske fra det nordjyske erhvervsliv.

”Vi har først og fremmest etableret ruten, fordi offshore-branchen har efterspurgt den. Der er behov for en regulær forbindelse mellem Nordjylland og det sydlige Norge. Men vi forventer at også mange andre vil have glæde af, at der nu bliver en direkte forbindelse. Aalborg er en by i udvikling og centrum for regionens erhvervsliv, mens Stavanger er en aktiv storby, der med sin beliggenhed naturligt har udviklet stærke bånd til Danmark inden for både kultur, erhverv og turisme,” siger Danish Air Transports direktør, Jesper Rungholm.

I Aalborg Lufthavn bekræfter lufthavnsdirektør Søren Svendsen, at der har været efterspørgsel på en forbindelse mellem de to store byer.

”Vi byder DAT hjertelig velkommen. Det er glædeligt, at der findes flyselskaber i Danmark, som tør tage nye initiativer. Og efter min mening er DAT på rette spor med den nye rute. Det er en klar håndsrækning til udviklingen af erhvervslivet i Aalborg og hele den nordjyske region, og jeg kan kun opfordre til, at virksomhederne bakker op og benytter ruten,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Luftbro til Stavanger
DAT flyver i forvejen fra Esbjerg over Billund til Stavanger. Og den norske olieby er det nærmeste man kommer et trafikknudepunkt for det lille danske flyselskab. Således flyver DAT fra Stavanger til Florø, Skien og Oslos Rygge lufthavn.

Den hurtigste vej til Stavanger fra Aalborg går i dag via Oslo. Sun-air flyver mellem Aalborg og Oslo to gange om dagen hver vej på hverdage og en rotation på søndage, mens Norwegian fra 2. april vil beflyve ruten seks gange om ugen med Boeing 737-300 fly. Det sidste ben fra Oslo til Stavanger er en af verdens mest trafikerede flyruter, hvor SAS og Norwegian har hver deres luftbro.

En anden mulighed er at tage nedover København for så næsten at flyve henover Aalborg på vej til Stavanger. Endelig så er det ikke ualmindeligt, at nordjyske oliearbejdere tager med KLM via Amsterdam til Stavanger.