Ny formand i jysk rejseindkøberforening

Den jyske rejseindkøberforening COTRA har fået ny formand. Det er Travel Manager, Anette Hoelgaard, fra Terma, der erstatter Nomi Kustosz Andersen, der har stået i spidsen for foreningen gennem de seneste tre år.

I Danmark er Travel Managers og rejseindkøbere i de store virksomheder organiseret i to forskellige foreninger. Danish Business Travel Assocation (DBTA) er en forening, der rummer rejseindkøbere og leverandører indenfor samme organisation. DBTA har hovedsæde i København og har primært medlemmer fra hovedstadsområdet.

Den jyske pendant er Corporate Travel Denmark (COTRA), der har organiseret Travel Managers og rejseindkøbere i virksomheder Vest for Storebælt. Til forskel fra DBTA har COTRA udelukkende medlemmer, der er beskæftiget med rejseindkøb- og bestilling, mens leverandørerne er tilknyttet som partnere og begrænset til flyselskaber og lufthavne, der har betydning for luftfarten i Vestdanmark.

COTRA blev etableret på en stiftende generalforsamling den 4. februar 2009 og har netop taget hul på foreningens femte driftsår. På den nyligt afholdte ordinære generalforsamling blev der samtidig foretaget et formandsskifte.

Planlagt formandsskifte
Lederen af rejseafdelingen hos Grundfos, Nomi Kustosz Andersen, har siden 2010 stået i spidsen for foreningen og havde brug for i den kommende tid at helliige sig krævende projekter i sin virksomhed. Det gav plads til næstformanden, Anette Hoelgaard, fra Terma A/S i Lystrup, der dermed kunne sætte sig til rette i formandsstolen. Formandsskiftet er derfor planlagt og helt uden dramatik.

“Jeg er glad for, at man har peget på mig. Det glæder mig også, at Nomi fortsætter sit arbejde i bestyrelsen så vi kan bevare kontinuiteten. Vi har begge været med fra start, og det er vigtig at handes store erfaring stadig er der,“ siger den nyvalgte formand, Anette Hoelgaard.

Anette Hoelgaard understreger også, at stilen vil blive uændret, således at man ikke skal forvente de store forandringer.

“Jeg ser frem til at styrke det gode samarbejde med de regionale lufthavne og de flyselskaber der aktivt betjener det jyske marked.“

Nyvalgte suppleanter
Ny næstformand i foreningen er Pia Kirk Jensen, der er Global Travel Manager hos Vestas. Heruodver består bestyrelsen af direktionssekretær Randi Dissing fra Aalborg Portland og Karen Lund Bjørslev, der er Travel Manager hos Systematic i Aarhus – samt den afgående formand Nomi Kustosz Andersen.

På generalforsamlingen den 21. marts i Aarhus blev Ulla Bruun, Travel Manager hos Bestseller samt direktionssekretær Sonja Juliussen fra Cheminova valgt som nye suppleanter til bestyrelsen.

COTRA arbejder for at sikre flere flyruter til Vestdanmark. Det sker gennem en aktiv dialog og vidensdeling med lufthavne og flyselskaber, der har en interesse i at udvikle det vestdanske marked.