(Foto: Morten Lund Madsen)

Ny hæder til King Amlet Lounge

King Amlet Lounge i Billund Lufthavn har på ny modtaget hæder i den årlige kåring af de bedste lounges i verden. Det er Priority Pass, der står for prisuddelingen.

Hyppigt rejsende kender værdien af at have adgang til en lounge undervejs på en forretningsrejse. Derfor melder mange sig ind i Priority Pass-programmet, der giver adgang til omkring 700 lounges over hele verden, herunder Billund Lufthavn.

Hvert år uddeler Priority Pass priser til de bedste lounges i verden, mens andre får en særlig “highly commended“ udmærkelse. En sådan har Billund Lufthavn nu fået for anden gang siden 2011. Det er 84.000 Priority Pass-medlemmer, der har været med til at give karakterer og vurdere de bedste lounges i hele verden, og her er loungen i den internationale vestdanske lufthavn blevet bemærket.

“Vi er meget stolte over, at loungen i Billund Lufthavn modtager international hæder. Det er lufthavnens egne passagerer, der har bedømt loungen, og vi er samtidig i konkurrence med mange andre lufthavne,“ forklarer kommerciel chef Jan Hessellund fra Billund Lufthavn.

King Amlet Lounge er en ud af blot otte lounges på verdensplan, der har modtaget den særlige “highly commended“ hæder, der direkte oversat til dansk betyder “meget rost“.

Loungen er elegant indrettet med Børge Mogensen-møbler samt computere med internet-forbindelse, trådløst netværk, møderum samt badefaciliteter. Gæsterne har samtidig adgang til et bredt udvalg af internationale aviser og tidsskrifter samt forfriskninger og lette måltider.

Hver 10. udenrigspassager i loungen
I 2013 var der 848.743 afrejsende internationale rutepassagerer fra Billund Lufthavn, og ifølge lufthavnens oplysninger valgte 90.000 at benytte loungen, hvilket svarer til hver 10. rejsende.

En af de positive oplevelser ved loungen i Billund er, at den meget sjældent er overfyldt, som man oplever det i mange storlufthavne. Derfor føler mange passagerer sig veltilpasse, når der ikke er for meget støj, og der er masser af luft omkring.

Men hvis interessen for loungen fortsætter med at stige, kan det på sigt blive et problem på flaskehalstidspunkterne.

“I de første fire måneder af 2014 har vores lounge været brugt af 10 procent flere passagerer end på samme tidspunkt sidste år. Vi oplever, at den ekstra komfort før rejsen bliver mere og mere populær,“ siger Jan Hessellund.

Over hele året ventes omrkring 100.000 passagerer at have besøgt King Amlet Lounge i lufthavnens 50 års jubilæumsår, og det vil være ny besøgsrekord.

King Amlet Lounge har plads til 200 passagerer og har været en fast bestanddel af Billund Lufthavn siden 1990. Det er primært passagerer rejsende på Business Class samt medlemmer af Priority Pass, der har fri adgang til loungen. Andre passagerer kan købe sig adgang formedelst 165 kroner.