Ny lønaftale for Ryanairs kabinepersonale

Ryanair har indgået en aftale om løn- og arbejdsvilkår med kabinepersonalet på deres 76 baser.

Efter en succesfuld aftale om løn- og arbejdsvilkår med Ryanairs piloter i november sidste år er turen nu kommet til kabinepersonalet. Det irske lavprisselskab har i længere tid forhandlet med repræsentanter fra kabinepersonalet, og nu er de kommet frem til en aftale for alle 76 baser.

Aftalen for de næste fem år blev accepteret af mere end 90 procent af kabinepersonalet, som nu blandt andet kan se frem til flere penge i lønposen og mere jobsikkerhed. Også bedre forhold under sygdom og nye uniformer er en del af den nye aftale for de ansatte i Ryanair.

Hos Ryanair udtrykker man glæde over, at selskabets forbedrede økonomi kan komme kabinepersonalet og piloterne til gode med forbedringer på løn- og arbejdsvilkår over de næste fem år.

”Det faktum, at Ryanair kan bruge sin styrkede økonomi til at forbedre løn- og arbejdsvilkårene for vores frontpersonale understreger succesen ved Ryanairs forhandlingsmodel, som fortsætter med at give bedre forhold og jobsikkerhed til vores piloter og kabinepersonale. Det sker i en tid, hvor deres kolleger i andre europæiske flyselskaber står overfor nedskæringer i jobs, løn og pension,” siger Eddie Wilson, som er personaledirektør i Ryanair.

Travlt år
Det seneste år 2015 har været et travlt et af slagsen for det irske lavprisflyselskab, hvor der er blevet forhandlet medrepræsentanter for piloterne og kabinepersonalet, og de aftaler der nu er landet er derfor ikke overenskomster i klassisk forstand, da fagforeningerne er holdt udenfor forhandlingerne.

Det var blandt andet også det, der skabte postyr, da Ryanair ville oprette en base i København i foråret 2015. Efter en tur i Arbejdsretten mod fagforeningen Flyvebranchens Personale Union, som ønskede at lave overenskomst for de ansatte, valgte Ryanair til sidste at lukke baserne i København og Billund, inden de blev ramt af blokade.

Der flyver stadig Ryanair-flyning til og fra København og Billund, men det er med personale, der har base udenfor Danmark.