Ny Lufthansa-strejke torsdag

Årets 10. Lufthansa-strejke kan blive en realitet i morgen, hvor piloterne har varslet strejke på langdistanceruterne samt på det tyske flyselskabs fragtruter.

Lufthansa trækker i øjeblikket store veksler på kundernes tålmodighed, der er ved at være opbrugt efter de talrige pilotstrejker i efteråret.

En 36-timers strejke er netop afsluttet, og torsdag er der udsigt til endnu en dag med flykaos i Frankfurt og München samt andre store tyske lufthavne.

Piloterne organiseret i fagforeningen Vereinigung Cockpit har nemlig varslet en ny strejke fra kl. 03.00 torsdag morgen indtil kl. 23.59 midnat. Denne gang er det piloterne hos Lufthansa Cargo samt piloterne på langdistanceruterne, der vil strejke.

Stor afstand mellem parterne
Det er de fortsatte stridigheder omkring piloternes pensionsaftale, der er genstand for konflikten.

“Den seneste forhandling mellem Lufthansas ledelse og Vereinigung Cockpit viste, at trods gentagne arbejdsnedlæggelser er der stadig stor afstand mellem parterne. Derfor er det blevet besluttet at udvide omfanget af denne uges faglige aktioner,“ hedder det i en erklæring fra Vereinigung Cockpit.

Fagforeningen gør det samtidig klart, at man ønsker et klart signal fra ledelsen om, at man ønsker at give rimelige vilkår til selskabets yngre piloter.