(Foto: Morten Lund Madsen)

Ny nordisk lufthavnsterminal indviet

Vágar Lufthavn kunne i går slå dørene op til den nye terminal. Den skal gøre rejsen bedre for passagererne og ikke mindst give et godt førstehåndsindtryk af Færøerne.

(VÁGAR) De har arbejdet på højtryk i Vágar for at blive klar til indvielsen af den nye terminal. Selv natten blev taget i brug, men alt faldt på rette plads og i går kunne Færøernes erhvervsminister, Johan Dahl, klippe snoren til den nye terminal i Vágar Lufthavn.

Med til indvielsen var en række særligt inviterede gæster, de rejsende fra den første ankomst til terminalen samt de rejsende, som skulle med på den første flyvning fra terminalen. Indvielsens første højdepunkt var derfor at tage imod Atlantic Airways’ rute RC453 fra København.

Igennem de store vinduer, som den nye terminal er opført med, kunne gæsterne følge med, imens flyet kørte ind foran terminalen og parkerede. Herefter fik lufthavnens ansatte et kort øjeblik travlt, for de ankomne passagerer satte nemlig vanen tro kursen mod den gamle terminal. De blev dog hurtigt gelejdet til den nye terminal til champagne og lagkage og tale ved erhvervsminister, Johan Dahl, og bestyrelsesformand i Vágar Lufthavn, Kitty May Ellefsen.

Terminal kan give nye ruter
”Vi har bygget en ny terminal med fantastiske muligheder for fremtiden, og vi regner med at have dækket behovet i mange år fremover for rejsende til og fra Færøerne,” sagde Johan Dahl.

Han kom også omkring, hvordan flyvning på Færøerne var startet med englændernes besættelse under Anden verdenskrig. Her blev en vandflyveplads anlagt på søen, Sørvágsvatn, der ligger stik øst for den nuværende lufthavn.

Johan Dahl lagde ikke skjul på, at han håber, at den nye terminal kan være med til at skabe grundlag for nye ruter.

”Det er vigtigt for Færøerne at have et veludbygget rutenet med fly, hvor de rejsende kan komme ud og hjem frekvent og til fornuftige priser,” sagde Johan Dahl.

Den nye terminal skal sammen med forlængelsen af startbanen fra 2011 gøre Vágar Lufthavn mere tilgængelig for både Atlantic Airways, men også nye selskaber, fremhævede erhvervsministeren, inden han slutteligt lod en stor tak gå til alle de medvirkende i planlægningen og realiseringen af den nye terminal.

Efterfølgende blev terminalen åbnet i to timer for offentligheden, hvor hundredvis af besøgende slog vejen forbi.

Vigtigt med et godt førstehåndsindtryk
Efter indvielsen talte CHECK-IN.dk’s reporter en meget glad lufthavnschef, Jákup Sverri Kass.

”Den nye terminal vil give de rejsende en markant bedre oplevelse, og det er vigtigt. Alle som skal til og fra Færøerne med fly skal igennem Vágar Lufthavn, så det er rigtig vigtigt med et godt førstehåndsindtryk,” sagde Jákup Sverri Kass til CHECK-IN.dk.

Terminalen er blandt andet gjort væsentligt større end den gamle. Airside tæller 1.000 kvadratmeter og har fået to rigtige gates, imens taxfree-butikken har fået 400 kvadratmeter at sprede sig over mod de tidligere 65 kvadratmeter.

Derudover har terminalen fået en masse nye systemer, der skal øge effektiviteten. Jákup Sverri Kass fremhævede her det selvbetjente bagagedrop, der skal gøre check-in-processen langt hurtigere, end det hidtil har været.

Se billederne fra indvielsen på CHECK-IN.dks Facebook-side.

Billede: Øverst: Første fly ankommer til den nye terminal. Nederst: Erhvervsminister, Johan Dahl, og bestyrelsesformand i Vágar Lufthavn, Kitty May Ellefsen. Foto: Morten Lund Madsen.