(Foto: Joan Hald)

Ny rejsechef hos LEGO

Anders Nesager-Bech er ved årsskiftet tiltrådt som leder af LEGO´s rejseafdeling i Billund. Her skal han være chef for otte medarbejdere og blandt andet medvirke til at udvikle koncernens globale rejsestyring.

I begyndelsen af november måned valgte LEGO Gruppen lidt overraskende at søge en ny leder til Travel Services på hovedkontoret i Billund. Afdelingen beskæftiger otte medarbejdere og arrangerer årligt rejser for omkring 75 mio. kroner for legetøjskoncernens medarbejdere.

LEGO ønskede at finde en leder, der kunne udvikle og forbedre processer og systemer med særligt fokus på online-bookingsystemet samt rejsesikkerhed. Herudover skal den nye leder være med til at udvikle hele den globale rejsestyring for LEGO Gruppens mange selskaber.

“Du vil blive leder af en gruppe specialister med en fantastisk holdånd og god energi. Travel Services er et lokalt team, som arbejder globalt for at sikre et stærkt samarbejde med vores globale interessenter. Det vil være dig ansvar at sørge for, at afdelingen løbende forbedrer relationerne til interessenterne samt risikostyringen af rejseaktiviteterne,“ skrev LEGO Gruppens direktør Brian K. Mathiesen fra External Reporting & Compliance i jobopslaget.

Fra rejsebureau til LEGO
Den rigtige kandidat til at håndtere disse udfordringer har man tilsyneladende fundet i Anders Nesager-Bech, der er tiltrådt stillingen som Head of Travel Services den 1. januar 2015.

Anders Nesager-Bech kommer til LEGO fra en stilling som Key Account Manager i Mangaard Travel Group i Aabyhøj ved Aarhus, hvor han var ansat siden efteråret 2010. Forud lå næsten fire års ansættelse i Carlson Wagonlit Travel i forskellige roller.

Oprindeligt har LEGO´s ny rejsechef en del af sin erfaring fra luftfarten, idet han i syv år var beskæftiget hos først Maersk Air som supervisor i gruppe- og helpdesk og siden som GSA-coordinator før og i en kort periode efter, at flyselskabet blev overtaget af Sterling Airlines.

Hos LEGO har Anders Nesager-Bech overtaget ledelsesansvaret fra Mette Bank, der siden den 1. januar 2010 har stået i spidsen for rejseafdelingen.Mette Bank fortsætter dog i sin stilling som Global Travel Manager, men nu uden det ledelsesansvar, som er overtaget af efterfølgeren.

Før Mette Bank blev udnævnt som leder af rejseafdelingen var det Else Marie Madsen, der var chef for afdelingen.

Familie med brancheerfaring
Anders Nesager-Bech har ikke interessen for rejsebranchen fra fremmede. Faderen Thorkild Bech var i en årrække bureauchef i Aarhus-afdelingen af det tidligere O.P. Rejsebureau og sidenhen W.B. Travel, der blev opkøbt af Bennett BTI (nu HRG Nordic).

Onklen hedder Preben Nesager og har været ansat i Comwell-koncernen i snart 40 år, heraf 35 år som administrerende direktør.

Anders Nesager-Bech er bosiddende i Billund med hustruen Chelina, der også er ansat i LEGO Gruppen.