Amsterdam Schiphol Airport (Foto: LNVL Air Traffic Control the Netherlands)

Ny rekord for Amsterdams lufthavn

Trafiktallene for Amsterdam Airport Schiphol i januar viser igen betydelig vækst for Hollands store internationale lufthavn.

I den første måned af 2018 havde Amsterdam Airport Schiphol 4,9 millioner passagerer, der rejste til, fra eller via Hollands store internationale lufthavn. Det svarer til en vækst på 7,6 procent i forhold til januar sidste år.

Det samlede antal flytrafikbevægelser i lufthavnen steg med 4,1 procent og der var et lidt større fremgang i antallet af passagerer, som startede eller sluttede deres rejse i Schliphol (8,0 procent), end det antal passagerer, der benyttede lufthavnen til transfer (7,2 procent).

Med denne passagerudvikling var Schiphol-lufthavnen i januar Europas fjerdestørste kun overgået af London Heathrow Airport, Paris-Charles de Gaulle og Istanbul-Atatürk.

Stor vækst til Østeuropa
I januar faldt antallet af cargoflyvninger med en nedgang på 7,2 procent af rene fragtfly i forhold til januar sidste år. På grund af en højere gennemsnitlig load factor, blev nedgangen i cargo volumen reduceret til 1,6 procent.

Mere end 3,3 millioner passagerer rejste inden for Europa – en fremgang på 8.6 procent. Passagertallet til Østeuropa havde den højeste procentuelle vækst med Slovenien, Bulgarien og Serbien som de førende destinationer.

De allerede populære destinationer i Polen, Finland og Tyrkiet havde en passagervækst på 20 procent.

Yderligere var der 1,6 millioner interkontinentale passagerer i januar, hvilket var 5,8 procent flere end i den samme periode sidste år.

 

Relaterede artikler:

Kaos i Amsterdam-Schiphol lufthavnen

Amsterdam-Schiphol afviser brist i sikkerhed

Schiphol bygger ’grøn’ mini-terminal