Nye gebyrfrie billetter fra easyJet

Det britiske lavprisflyselskab easyJet lancerer nu såkaldte “Inclusive Fares“, der er målrettet mod forretningsrejsende. Billetterne kan dog kun bookes gennem rejsebureauer.

Der er stadig flere eksempler på, at lavprisflyselskaberne tager ved lære af de traditionelle netværksflyselskaber og omvendt. Det er det britiske lavprisflyselskab easyJet et godt eksempel på, idet selskabet konstant produktudvikler billettyperne for at tiltrække endnu flere forretningsrejsende.

Seneste tiltag er de såkaldte “Inclusive Fares“, hvor easyJet har valgt at inkludere ydelser, som forretningsrejsende i særdeleshed efterspørger. Her er der tale om totalpriser, hvor easyJet på forhånd har valgt, hvilke komponenter, der skal være inkluderet i billetten, og samtidig garanterer selskabet, at priserne er lavere, end hvis de enkelte komponenter blev købt enkeltvis.

En Inclusive Fare indeholder udover selve flytransporten adgang til at medbringe 20 kg håndbagage, valg af flysæde samt gebyrfri betaling med kreditkort. Inclusive Fares distribueres kun gennem de store GDS-systemer og dermed gennem de rejsebureauer, der har en direkte API-adgang til easyJet´s bookingsystem.

“Vi er meget glade for nu at kunne tilbyde Inclusive Fare-billetten som en del af vores indsats mod at tiltrække store virksomheder og gøre det nemmere for dem at booke easyJet-billetter. Det vil øge vores konkurrencedygtighed over for de traditionelle flyselskaber, samtidig med at det vil skabe merværdi og give større valgfrihed til de mere end 10 millioner forretningsrejsende, der hvert år vælger at flyve med easyJet,“ siger Ruth Spratt, der er salgschef for easyJet i Storbritannien.

Tre produkter
Med den seneste billettype tilbyder easyJet fremover tre forskellige pris- og billettyper til rejseaktive virksomheder og rejsebureauerne.

Første billettype er den såkaldte Standard-billet. Her kan den rejsende nøjes med at betale for de services, der er brug for, og disse billetter kan enten bookes direkte på easyJet´s hjemmeside eller gennem de store GDS-systemer.

Herudover har easyJet tidligere lanceret den såkaldte Flexi-billet, hvor det er tilladt at medbringe 20 kg håndbagage, sædevalg i flyets forreste del, hurtig boarding samt et Fast Track-produkt i de 27 lufthavne, hvor det indtil videre er implementeret. Endelig er der ingen kreditkortgebyr på Flexi-billetten, der også kan ændres et ubegrænset antal gange op til to timer før planlagt afgang. Flexi-billetten er tilgængelig i alle easyJet´s salgskanaler.

EasyJet er det tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med årligt op imod 1,2 mio. passagerer. Der tilbydes i alt 12 ruter fra CPH til destinationerne Basel, Berlin, Bristol, Edinburgh, Geneve, Lissabon, London-Gatwick, London-Stansted, Manchester, Milano, Paris og Rom.