Nyt bagagekoncept fra Lufthansa

Nu følger Lufthansa også efter de flyselskaber, der allerede har indført det såkaldte ‘piece concept’ i bagagereglerne. Det betyder, at det fra den 1. juni vil være muligt at medbringe 23 kg bagage på flyvninger på Economy-klasse med det tyske luftfartsselskab.

Nu bliver det muligt at medbringe mere bagage, når man flyver med Lufthansa. Det sker, når det tyske luftfartsselskab den 1. juni indfører et nyt bagagekoncept, der tager sit udspring i “piece concept“ principperne, der hidtil har været anvendt på selskabets ruter til Nordamerika.

Rent praktisk betyder det, at “piece concept“ vil være gældende på flyvninger i Europa samt langdistanceflyvninger til Asien, Mellemøsten og visse lande i Afrika og Sydamerika. Det forudsætter dog, at billetten er købt efter den 1. juni 2011, som er skæringsdatoen.

Med det nye bagagekoncept vil der være faste regler for, hvor mange stykker bagage, der frit kan checkes ind samt maksimum mål for bagagen. Det vil i alle tilfælde være afhængig af, hvilken klasse, der rejses på.

Derfor vil der i nogle tilfælde være situationer, hvor passagerer må medbringe mindre fribagage end tidligere, men også en lang række tilfælde, hvor der må medbringes mere bagage end hidtil. Det vil være tilfældet på Economy Class, hvor der fremover må medtages bagage med en maksimal vægt på 23 kg mod tidligere 20 kg.

De nye regler er som følger:

• Economy Class: 1 stykke bagage op til 23 kg
(tidligere: et vilkårligt antal stykker bagage, i alt 20 kg)

• Business Class: 2 stykker bagage op til 32 kg hver, d.v.s et maksimum på 64 kg (tidligere: et vilkårligt antal stykker bagage, i alt 30 kg)

• First Class: 3 stykker bagage op til 32 kg hver, d.v.s maksimalt 96 kg
(tidligere: et vilkårligt antal stykker bagage, i alt 40 kg)

Er man som rejsende medlem af loyalitetsprogrammet Miles & More er der mulighed for at indchecke mere bagage uden ekstra betaling.

Der vil ikke være ændringer i den tilladte håndbagage. På Economy Class må der stadig medtages et stykke bagage, der ikke må overstige dimensionerne 55 x 40 x 20 cm eller veje mere end 8 kg. På First Class eller Business Class må der medbringes to stykker håndbagage indenfor den foreskrevne vægt- og målgrænse.