Air Belgium

Nyt belgisk flyselskab vil flyve til Asien

Et nyt belgisk flyselskab er under etablering med hovedbase i Liège, og det er planen at etablere lavprisflyvninger til Kina og resten af Asien allerede næste år.

Erfarne folk fra belgisk luftfart planlægger at lade Air Belgium genopstå som en fugl Føniks fra egen aske og gå på vingerne i løbet af første kvartal af 2017.

Det er planen hos Niky Terzakis, der er tidligere administrerende direktør for fragtflyselskabet TNT i Belgien. Sammen med en række tidligere medarbejdere hos TNT er han i gang med at etablere Air Belgium i en helt ny udgave. Oprindeligt fløj Air Belgium som et charterflyselskab fra 1979 og frem til 2000, hvor hovedaktiviteterne et par år forinden var blevet solgt til Airtours, der i dag hedder Thomas Cook Airlines.

Det er ikke mange informationer, der er sluppet ud omkring det nye selskabs planer. I første omgang er der etableret en hjemmeside, som ikke indeholder andet end en grafisk animation med et haleror, der angiveligt er en del af det kommende flydesign. Men i denne uge kunne det schweiziske medie CH-Aviation.com afsløre, at det kommende flyselskab planlægger lavprisruter til Asien.

Ingen beslutning om flytype
Hvis planerne om at gå i luften om seks måneder skal realiseres, er det nødvendigt, at der snart kommer mere konkret information fra initiativtagerne. Air Belgium fortæller til CH-Aviation, at man vil benytte langdistancefly fra enten Boeing eller Airbus, men det er endnu ikke besluttet, om det bliver fly fra den amerikanske eller europæiske flyproducent, som skal danne grundstammen i Air Belgium-flåden.

Iagttagere i det belgiske luftfartsmarked mener at vide, at der forhandles om lease af et Boieng 777-fly fra Singapore Airlines, og at investorer fra Hong Kong er involveret i projektet.

Air Belgium har oprettet en virksomhedsprofil på det sociale medie LinkedIn. hvor foreløbigt tre ansatte er tilknyttet. Der er tale om selskabets finansdirektør Georges Chachati, IT-direktør Olivier Corvilain samt teknisk direktør Raymond Deswarte. Domænenavnet Air Belgium ejes af Aviation Investment Holding, der har tætte forbindelser til selskaber i Hong Kong.

Fra Bruxelles-Zaventem lufthavnen har Brussels Airlines i dag et veludviklet rutenet til Afrika og Nordamerika, mens en rute til Mumbai vil blive etableret næste forår. Derimod ser rutekortet til Asien noget tyndt ud. Kinesiske Hainan Airlines flyver med passagerer til Beijing, Thai Airways til Bangkok samt All Nippon til Tokyo. Derimod er der en række fragtruter betjent af udenlandske operatører med flyvninger til Hong Kong, Shanghai, Guangzhou, Singapore, Seoul, Mumbai, Chennai og Bangalore.

 

Relaterede artikler:

Vil starte langdistanceflyselskab for 45 mio. kroner

Først var der Flybe, snart kommer FlyA

FEEL Air overvejer opstart i Sydamerika, Afrika og Asien