Nyt flysæde kan betjenes via mobilapp

Fremtidens flysæde vil være klar på markedet i 2019. Det har blandt andet en 24-tommer 4K-touchskærm, der kan styres fra en app på mobiltelefonen.

Flypassagerer, der er fascineret af teknik og komfort, kan se frem til en unik oplevelse, når Panasonics nye Waterfront flysæde rammer markedet i løbet af tre år.

Flysædet blev for nylig præsenteret på den store messe for forbrugerelektronik i Las Vegas. Waterfront er blevet til i et samarbejde melllem Panasonic, B/E Aerospace, Formation Design Group samt TEAGUE.

Det bliver dog ikke et flysæde, som chartergæster kan gøre sig forhåbning om at komme til at sidde i på en rejse til Gran Canaria. Produktet er nemlig tilpasset high-end markedet til de flyselskaber, som tilbyder suite-løsninger på First Class.

Omdrejningspunktet i det nye flysæde er en 24-tommer touchskærm i 4K opløsning, der giver en helt særlig billedoplevelse. Det skriver Airlinetrends.com.

Hele underholdningssystemet styres via en app fra mobiltelefonen eller en syv tommer tablet, som hører med til flysædet. Herfra er det også muligt fra sædet at bestille mad, drinks og snacks. Systemet husker også præferencer fra tidligere bestillinger.

Selfie i flysædet
Selve teknologien bag styringen af den avancerede skærm fra mobiltelefonen ligger gemt i noget, der hedder “light ID“.Når passagerene sætter sig til rette i flysæderne kan de blot pege mobiltelefonen på skærmen, hvorefter forbindelsen mellem sædet og mobiltelefonen etableres.

Alt lyset omkring flysædet samt sædets position kan styres fra appen på mobiltelefonen. således at det er muligt at dæmpe lyset, når man skal se film, så det er muligt at opnå en mere biografagtig effekt.

Herudover kan skærmen også bruges til at tage en selfie, som herefter kan deles på de sociale medier via flyets WiFi-forbindelse. Har man i stedet behov for at hvile sig, kan man slå sædet helt ud til en længde på 200 centimeter og tænde for det elektroniske “do not disturb“ skilt uden for kabinen.

Når flyet er landet, vil det være muligt via appen at få oplyst gate, placering for bagageudlevering samt informationer om biludlejning eller transport fra lufthavnen. Endelig bliver man som passagerer bedt om at sikre, at man har fået alle ting med sig fra sædet.

Panasonic oplyser, at Waterfront-sædet tidligt vil blive tilgængeligt på kommercielle flyvninger fra 2019.