Nyt kroatisk flyselskab på vej til Skandinavien

Nyt luftfartsselskab, der vil flyve mellem Sverige og Kroatien, vækker minder om kuldsejlede Air Sweden.

Et nyt luftfartsselskab med navnet Air Croatia vil fra juni begynde at flyve fra Gøteborg og Stockholm til flere destinationer i Kroatien.

Den præcise fartplan ligger ikke fast endnu, men fra Gøteborg er det planen, at man vil flyve til Zagreb, Split, Dubrovnik og Pula. Og fra Stockholm Arlanda skal der være forbindelse til Zadar og Split. Selskabet selv er et såkaldt virtuelt flyselskab uden egen driftstilladelse og fly. Et unavngivent hollandsk flyselskab skal derfor efter planen operere et fly for selskabet. På Air Croatias hjemmeside er et billede af et hvidt Airbus A320-fly. Pærcis hvilket fly selskabet kommer til at flyve med, er dog langt fra afgjort endnu.

Præcis samme modul
Det er ikke muligt at finde et direkte link mellem Air Croatia og Air Sweden-projektet, som en række svenske erhvervsfolk forsøgte at stable på benene sidste år. Efter flere forsøg og store armbevægelser kuldsejlede projektet efter kun meget få flyvninger.

Men der er flere lighedstegn mellem de to projekter. For det første er designet og opbygningen af Air Croatias hjemmeside en næsten tro kopi af Air Swedens hjemmeside. Bookingmodulet er præcis det samme som Air Sweden havde på sin hjemmeside. Og måden hvorpå billederne med gode tilbud står og skifter på forsiden er den samme.

Air Croatias hjemmeside, aircroatia.eu, er registreret af en Nera Kolar på en adresse i London. Kroatiens største netværksseskab, Croatian Airlines, flyver til København fire gange om ugen men har ikke flyforbindelser til Gøteborg og Stockholm.