Nyt russisk selskab skal hedde sejr

Det russiske ord for sejr bliver navnet på Aeroflots andet forsøg på at lave et lavprisselskab. Første forsøg blev blokeret af EU-sanktioner.

Pobeda, som betyder sejr på russisk, skal efter planen være navnet på det statsejede russiske flyselskab Aeroflots nye forsøg på at skabe et lavprisdatterselskab.

Selskabet planlægger at gå i luften den 17. november med den første flyvning fra Moskva Vnukovo-lufthavnen til Volgograd. I første omgang vil Pobeda flyve fra Moskva til Samara, Jekaterinburg, Perm, Kazan, Tyumen, Surgut og Belgorod. Rutenettet vil efterfølgende blive udvidet til andre russiske regioner efterhånden som flåden af Boeing 737-800 fly vokser. Planen er i 2018 at nå op på 40 fly, der opererer 45 ruter og befordrer flere end 10 millioner passagerer. Det vil sikre selskabet en plads blandt Ruslands ti største luftfartsselskaber.

Økonomiske sanktioner
Aeroflot sendte 10. juni i år et nytlavprisdatterselskab med navnet Dobrolet på vingerne. Selskabet måtte dog stoppe sine operationer den 4. august. Det skyldtes blandt andet at et irsk leasingfirma, der ejede Dobrolets fly, afbrød samarbejdet på grund af de økonomiske sanktioner mod Rusland, som USA og EU indførte i kølvandet på Ruslands annektering af Krim-halvøen i Ukraine.

Hovedbyen på Krim, Simferopol, var blandt de første Dobrolet-destinationer fra Moskva. Noget, der uden tvivl blev set som en provokation i USA og Europa. Flyvedligeholdelsesfirmaet Lufthansa Technik blev på grund af sanktionerne også nødt til at vende Dobrolet ryggen.