Odense-ejere undersøger “spændende mulighed”

Rekrutteringen af en ny chef til Odense Lufthavn er sat på pause, mens ejerne undersøger en “spændende mulighed”. I 2008 gik et salg af lufthavnen i vasken.

En ny lufthavnsdirektør skulle være startet i Hans Christian Andersen Airport – tidligere kaldet Odense Lufthavn – i slutningen af april, da den tidligere direktør, Christian Berg, startede i Sønderborg Lufthavn 1. marts.

Men 2,5 måned senere er det fortsat lufthavnens driftschef John M. Madsen, der er konstitueret lufthavnsdirektør. Og hos HR-afdelingen i Odense Kommune samler bunken med i alt 67 ansøgninger til stillingen støv.

Det er der dog en god grund til. Lufthavnens bestyrelse er nemlig ved at undersøge en interessant mulighed, som der er opstået.

”Jeg kan oplyse, at bestyrelsen for lufthavnen har besluttet at sætte den igangværende rekrutteringsproces på pause. Årsagen til dette er, at der er opstået en meget spændende mulighed for lufthavnen, som bestyrelsen har besluttet at undersøge nærmere. Derfor har bestyrelsen vurderet, at tidspunktet ikke er det rigtige til at ansætte en ny direktør,” siger Stefan B. Andersen, stadsdirektør i Odense Kommune og bestyrelsesformand for HCA Airport, til CHECK-IN.dk.

Han vil ikke uddybe hvad den ”meget spændende mulighed” går ud på.

Tilbage i 2008 var Odense Lufthavn tæt på at blive solgt. Men det gik i vasken til sidst. I dag holder flere drone-virksomheder til i lufthavnen, der ofte bruges til mindre testflyvninger. Kilder vurderer, at en lukket lufthavn uden forstyrrende flytrafik ville kunne blive et attraktivt dronecenter med testflyvningsfaciliteter og ideelt set flere hundrede nye arbejdspladser.

Fire millioner i underskud
Lufthavnen, der i dag er ejet af Odense Kommune og Nordfyns Kommune, mistede sin indenrigsrute til København i forbindelse med åbningen af Storebæltsforbindelsen i 1997. I de senere år har lufthavnen haft 1-3 ugentlige charterflyvninger og sporadisk ruteflyvning i sommersæsonen, men det er endnu ikke lykkedes at tiltrække en helårsrute.

I 2015 fik lufthavnen et underskud på knap fire millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

67 vil være chef for lufthavns-rugekasse

Chartertilbagegang i Odense

Odense: Over 100.000 passagerer i 2018

Odense Lufthavn får udenrigsrute