Øget konkurrence til Florida

Austrian Airlines bliver det seneste i rækken af europæiske flyselskaber, der flyver til Florida.

Austrian Airlines melder sig nu i flokken af europæiske flyselskaber med flyruter til Florida. Således vil det østrigske flyselskab den 16. oktober begynde at flyve fem gange om ugen mellem Wien og Miami International Airport.

Miami bliver Austrians femte USA-destination og den første i det sydøstlige USA. Ruten vil blive betjent med Boeing 777-200ER fly i en 2-klasses konfiguration med 48 business class-sæder og 260 economy class-sæder. I alt 308 sæder.

Ruten bliver Miami Internationals 17. rute til Europa.

Fået følgeskab
Store europæiske flyselskaber som British Airways, Lufthansa og Air France har gennem mange år fløjet til Miami og i flere tilfælde også Orlando i solskinsstaten. Lufthansa udvider faktisk sin tilstedeværelse til også at omfatte en rute til Tampa fra Frankfurt fra 25. september i år.

De senere år har de store selskaber fået følgeskab af selskaber som Norwegian og Finnair.

Således har Norwegian siden 2013 fløjet fra Oslo, Stockholm og København til Fort Lauderdale lige nord for Miami. Sidste efterår åbnede selskabet desuden ruter fra Oslo og Stockholm til Orlando. Et andet nordisk flyselskab, Finnair, åbnede i december sidste år en rute fra Helsinki til Miami.

SAS’ marketingdirektør Eivind Roald fortalte fornylig, at selskabets næste nye langdistancerute sandsynligvis kommer til at gå mellem Oslo og en destination i USA. Her har SAS indtil videre tre mulige destinationer på radaren. En af dem kunne meget vel være Miami, hvis ikke potentialet for at tiltrække forretningsrejsende til ruten er for lille.