Aalborg Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Op imod 450.000 rejsende i Aalborg Lufthavn

I de tre sommermåneder rejste næsten 450.000 passagerer gennem Aalborg Lufthavn, og det var den bedste sommer i lufthavnens 80-årige historie.

Danmarks tredjestørste lufthavn ligger nær Lindholm omkring seks kilometer nordvest for Aalborg, og her har der været stor travlhed siden den første af tre sommermåneder satte ind den 1. juni.

Samlet rejste 444.348 passagerer gennem terminalen i Aalborg Lufthavn, og derfor var der tale om den bedste sommer nogensinde. Der var således 41.501 flere pasagerer, der rejste til og fra Aalborg Lufthavn i sommeren 2018 i forhold til året før, hvilket svarer til en stigning på 10,3 procent.

August måned markerede afslutningen på de tre sommeren, og her var der 140.561 rejsende, hvilket var 9,6 procent flere end i august sidste år.

Nem adgang til feriedestinationer
I august var det som de foregående måneder udenrigstrafikken, der var vækstlokomotivet. Med 43.891 internationale passagerer og en vækst på 17,9 procent, satte lufthavnen streg under, at indsatsen for at tiltrække flere udenrigsruter har virket.

Men det var ikke alene udenrigstrafikken, der var i fremgang. På indenrigsruterne til København og Bornholm, var der også vækst. I alt 71.571 passagerer var i august ombord i indenrigsflyene, og det var 3,5 procent flere en samme måned året før.

“De mange flyselskaber i Aalborg Lufthavn har god vind under vingerne. Det skyldes både efterspørgslen efter ferieoplevelser i for eksempel Spanien, men i særlig grad også de gode videreforbindelser fra blandt andet Amsterdam og London. Folk sætter pris på den nemme adgang til lige præcis den feriedestination, de ønsker. Derudover er der rigtig mange, der rejser videre ud i verden fra København, og det er derfor ikke overraskende, at vi også oplever en vækst i indenrigstrafikken,” Aalborg Lufthavns administrerende direktør Søren Svendsen i en pressemeddelelse. 

Flere charterpassagerer
Noget overraskende var der i august fremgang i chartermarkedet, mens de sydlige naboer i Billund eksempelvis oplevede en tilbagegang. Stigningen var på 14,6 procent fra 21,892 til 25.099 passagerer, der rejste til eller fra Aalborg Lufthavn som en del af en charterferie.

 

 

“At vi oplever en vækst i chartertrafikken i august vidner om et godt udbud af de traditionelle charterrejser fra rejseselskaberne, hvor pakkerejserne både gør det nemt at komme afsted på ferie og generelt også er lidt billigere efter skolernes sommerferie. Rejselysten blandt danskerne har derfor været tydelig i august 2018, og det ser ud til, at det fortsætter ind i sensommeren, som også byder på afgange til Lissabon og Rom,” forklarer Søren Svendsen.

 

Relaterede artikler:

Varm sommer påvirkede ikke Aalborg Lufthavn

Næststørste måned i Aalborg Lufthavns historie

Rekordstort antal rejsende i Aalborg Lufthavn