Otte kabineansatte blev syge på Lufthansa-flyvning

Uidentificerede dampe gjorde i sidste uge en tredjedel af kabinebesætningen på en Airbus A380 fra Lufthansa syge.

En tredjedel af kabinebesætningen blev sygemeldt efter en Lufthansa-flyvning fra Frankfurt til Johannesburg i Sydafrika fredag i sidste uge ombord på et Airbus A380-fly. Det skriver Aviation Herald.

Undervejs sydover mod Johannesburg begyndte en kraftig lugt at sprede sig i kabinen og flere kabinebesætningsmedlemmer følte sig dårlige. I cockpittet noterede piloterne et unormalt højt olieforbrug på flyets motor nummer tre. Netop denne motor var blevet udskiftet inden afgangen fra Frankfurt og netop denne motor leverede luft til kabinen. Da luftstrømmen blev stoppet ophørte lugten.

Otte sygemeldt
Da flyet var landet opsøgte alle kabinebesætningsmedlemmer en læge for at blive undersøgt. Otte kabinebesætningsmedlemmer, svarende til en tredjedel af kabinepersonalet, blev sygemeldt efter lægebesøget i Johannesburg. Om passagerer på flyet også fik det dårligt efter ankomsten til Johannesburg vides ikke. Men ingen af de 219 passagerer har henvendt sig til Lufthansa og meldt om ubehag efter flyvningen.

I Frankfurt fastslog Lufthansas egen lægetjeneste, at de otte besætningsmedlemmer var blevet forgiftet med et ukendt stof.

Stadig mén
Episoden er ikke den første hvor besætningsmedlemmer er blevet dårlige efter mærkelig lugt ombord på Airbus A380-fly fra Lufthansa. I 2011 var besætningen på en flyvning fra Frankfurt til San Francisco ude for en lignende episode. Og et af besætningsmedlemmerne fra den flyvning har i dag stadig mén efter forgiftningen men kæmper for at få det anerkendt som en arbejdsskade.