‘Paderborner’ special – landing uden banelys

Et Airbus A320-fly fra det tyske charterflyselskab Condor lagde forleden an til landing i lufthavnen i tyske Paderborn kort før midnat. Men anflyvningen måtte i første omgang opgives, da banelysene ikke var tændt.

Navnet “Paderborner“ forbinder mange danskere med et tysk ølmærke, der tidligere havde stor succes på det danske marked, da grænsehandelen var på sit højeste.

Paderborn er også navnet på en tysk by i delstaten Nordrhein-Westfalen. Den lokale lufthavn hedder Flughafen Paderborn Lippstadt, og herfra flyver flere charterflyselskaber, bl.a. tyske Condor.

Forleden- lørdag den 30. april – var et Airbus A320-200-fly fra Condor på vej fra Fuerteventura i Spanien til Paderborn. Ombord var 170 passagerer. Da flyet kl. 23:35var under indflyvning til lufthavnen i Paderborn, kunne besætningen ikke få øje på hverken bane eller landingslys.

Landingen blev afbrudt og flyet gik i “holding“ positionen nær lufthavnen i ca. 10 minutter, hvorefter et nyt forsøg blev gjort – denne gang med en sikker og velgennemført landing.

Men i mellemtiden var banelyset også blevet tændt. Lufthavnen har oplyst, at i aften- og nattetimerne er banelyset ikke tændt hele tiden, men kun i forbindelse med flyafange og ankomster. Der havde åbenbart været et kommunikationsproblem mellem tårnet og besætningen, hvorfor banelysene ikke var blevet tændt.

Passagererne ombord på flyet har til lokale medier oplyst, at besætningen annoncerede i flyets højttalere, at landingen var blevet afbrudt, da man ikke kunne se banelysene.

Tidligere var Condor et datterselskab af Lufthansa. Selskabet har i de senere år været ejet af Thomas Cook Group og er således beslægtet med det danske Thomas Cook Airlines Scandinavia.