Passagerfly tæt på kollision med UFO

Kaptajnen på et Airbus A320-fly indrapporterede en hændelse, hvor hans fly angiveligt var tæt på at kollidere med en UFO tæt ved London Heathrow-lufthavnen.

Det er de færreste, der oplever at komme i nærkontakt med en UFO (Unidentified Flying Object, red.). Men det var ikke mindre tilfældet for en flykaptajn på et Airbus A320-fly den 13. juli sidste år. Det er kommet frem i en netop offentliggjort rapport, som er omtalt i den britiske avis, Daily Telegraph.

Airbus A320-flyet befandt sig sidste år den 13. juli kl. 18.35 i fuldt dagslys i 10.350 meters højde i området over Berkshire omkring 35 kilometer vest for London Heathrow-lufthavnen. Pludselig så kaptajnen ud gennem venstre siderude i cockpittet, at en genstand nærmede sig flyet med stor hastighed.

“Det var kaptajnens opfattelse, at de var på kollisionskurs uden tid til at reagere. Han første reaktion var at dukke sig mod højre og række over for at advare styrmanden, men der var ikke nok tid til at advare ham,“ hedder det i rapporten.

UFO´en blev af flykaptajnen beskrevet som en genstand med en form som en cigar eller en rugby-bold i lys sølvskinnende farve og tydeligvis af metal i konstruktionen.

Ifølge Daily Telegraph fremgår det af kaptajenes indrapportering, at UFO´en passerede få meter fra passagerflyet. Dermed er der formelt tale om “nærkontakt af første grad“, der går under definitionen, at en UFO passagerer indenfor 150 meters afstand. Nærkontakt af tredje, fjerde og femte grad kræver dog, at der observeres rumvæsener, og det skulle der dog ikke være tale om.

Ingen spor
Efter hændelsen kontaktede flykaptajnen straks flyvelederkontrollen, der ikke kunne registrere det mystiske flyvende objekt. Det britiske UK Airprox Board har sidenhen undersøgt hændelsen til bunds, og der er blevet udelukket meteorologiske luftballoner, ligesom miltære radaroperatører har været forespurgt, uden at man er kommet nærmere, hvad der aktuelt fandt sted den pågældende dag.

Rapporten nævner intet om flyselskabets identitet, eller hvor flyet var på vej hen. Det kan dog udelukkes, at der er tale om et passagerfly under start eller landing i Heathrow Lufthavn, da flyvehøjden ikke indikerer dette.

Den britiske UFO-konsulent David Clarke, der normalt rapporteres at være skeptisk overfor UFO-observationer, konkluderer følgende: “Denne seneste observation er interessant, fordi den var særdeles detaljeret og tydeligt beskrevet. Disse piloter ville ikke indrapportere hændelsen, hvis der ikke var sket noget. Der var tydeligvis et eller andet i luften den pågældende dag.“

Tidligere UFO-observationer er ofte blevet forklaret med militære øvelser og afprøvninger af våben eller nye militærfly, hvorfor informationerne herom typisk er blevet hemmeligholdt.