Passagerrekord i Europas største lufthavn

London Heathrow lufthavnen havde over 38 millioner passagerer i første halvår 2018. Det er flere end nogensinde før.

London Heathrow er Europas største lufthavn målt på antallet af passagerer, og i de første seks måneder af 2018 gik der flere passagerer gennem lufthavnens terminaler end nogensinde før.

I første halvår 2018 havde lufthavnen i alt 38,1 millioner passagerer. Det er en vækst på 2,5 procent i forhold til samme periode sidste år. Det rekordstore passagertal svarer til, at der i gennemsnit var næsten 210.500 rejsende gennem lufthavnen hver dag.

Væksten i passagertallet gav også vækst i lufthavnens omsætning, som steg med 2,3 procent til 1,4 milliarder britiske pund (11,7 milliarder kroner). Væksten i omsætningen blev især drevet af, at passagererne shoppede mere i lufthavnens butikker, hvor omsætningen steg med 4,8 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det justerede resultat før renter og afskrivninger (justeret EBITDA, red.) var på 848 millioner pund (7,1 milliarder kroner), hvilket var en vækst på 1,6 procent i forhold til første halvår 2017.

Et år til rekordbøgerne
Lufthavnens administrerende direktør glæder sig samtidigt over, at London Heathrow denne sommer har fået grønt lys fra det britiske parlament til at udbygge lufthavnen med en tredje landingsbane, som efter planen skal stå klar til brug i 2026.

“2018 bliver et år til rekordbøgerne. Englands fodboldspillere har gjort landet stolt, vi har haft det bedste sommervejr i mange år, og parlamentet stemte overvældende for at udvide Heathrow,” siger John Holland-Kaye, London Heathrows administrerende direktør.

Langt foran nummer to i 2017
Heathrow havde i 2017 lidt over 78 millioner passagerer – en vækst på tre procent i forhold til året før. Dermed lå London-lufthavnen et godt stykke foran nummer to i Europa målt på passagertal – Paris Charles de Gaulle med 69,5 millioner, og nummer tre Amsterdam Schiphol med 68,5 millioner passagerer sidste år.

Fjerdepladsen indehaves af Frankfurt med 64,5 millioner passagerer i 2017, mens Istanbul Atatürk på femtepladsen havde 63,7 millioner passagerer.

Relaterede artikler:

Britisk parlament godkender Heathrow-udvidelse

Heathrow-planer koster minister jobbet

Grønt lys til tredje landingsbane i Heathrow