Polsk flykonkurs breder sig

Det polske charterflyselskab OLT Express Poland fulgte tirsdag i kølvandet på søsterselskabet OLT Regional Express og gik konkurs. Selskabet fløj indtil for få dage siden med danske charterrejsende.

Omkring kl. 2 natten mellem mandag og tirsdag lettede omkring 10 Airbus-fly fra det polske charterflyselskab OLT Express Poland pludselig fra en række lufthavne rundt omkring i Europa. Flyene satte alle kurs mod Irland. Den pludselig synkrone flyvning vestover var et resultat af at kreditorerne trak deres fly ud af selskabet og var det første varsel om at selskabet var på vej mod konkurslukning. Noget, der blev en realitet senere tirsdag.

OLT Express Poland følger dermed i kølvandet på søsterselskabet OLT Regional Express, der gik konkurs i fredags. Begge selskaber er ejet af den polske smykkekoncern Amber Gold. Men Amber Gold gjorde i fredags meget ud af at forsikre omverdenen om, at OLT Regional Express’ konkurs ikke påvirkede OLT Express Poland og det tredje OLT-selskab, det tyskbaserede OLT Express.

Danske charterturister
OLT Express Poland opererede omkring 10 Airbus A320-fly. Dels for søsterselskabet OLT Regional Express på en række polske indenrigsruter. Men især for en række charterarrangører i Nordeuropa på kortere og længere kontrakter. Således fløj OLT Express Poland så sent som fredag og lørdag for det dansk-islandske selskab Primera Air med danske charterturister fra København til Tyrkiet. Problemer med flere af Primeras fly fik dem blandt andet til at hyre et polsk fly ind.

Det tyske OLT-ben flyver videre og en række nye investorer står sandsynligvis klar i kulissen til at overtage selskabet, som betjener en række mindre tyske indenrigsruter samt en rute fra Bremen til København.