Primera Air - Boeing 737-800.

Primera udvider Paris-base

Danske Primera Airs lettiske søsterselskab udvider antallet af fly baseret i Paris fra et sidste år til to i den kommende sommer.

Grundet hård konkurrence på det europæiske marked valgte den islandske rejsekoncern Primera Travel Group i august at åbne et nyt lettisk selskab under navnet Primera Air Nordic, der dermed blev søsterselskab til danske Primera Air Scandinavia.

Planen var, at Primera Air Nordic primært skulle operere i Europa uden for Skandinavien og i første omgang overtage et af danskernes Boeing 737-800 fly. Det opererede Primera Air Nordic sidste sommer fra en base i Paris Charles de Gaulle Lufthavnen i Frankrig for en række franske turarrangører.

Nu har det lettiske charterselskab underskrevet en aftale om at baserer yderligere et fly i Charles de Gaulle-lufthavnen til den kommende sommersæson, der begynder i april og slutter i oktober. Kontrakten på de to fly har ifølge Primera Air en værdi på 30 millioner euro.

Udvidelsen er et led i Primera Airs vækststrategi, der skal tiltrække flere nye europæiske kunder og indtil videre har dette forløbet efter planen. Man er således på udkig efter flere fly, da al kapacitet er solgt for hele 2015.

Færre omkostninger
Tidligere på måneden meddelte Primera Air, at man vil lukke sin base i Stockholm Arlanda som følge af høje omkostninger til blandt andet lønninger og ufleksible arbejdstidsaftaler. Da medarbejderne på den svenske base afviste at gå 23 procent ned i løn samtidig med at skulle arbejde 26 procent mere, valgte Primera Air Scandinavia at overflytte sin svenske operation til Primera Air Nordic, hvor lønningerne og arbejdstiden ligger på det ønskede niveau.

Samme tilbud er nu blevet givet til selskabets danske piloter og stewardesser, men overfor CHECK-IN.dk udtrykte direktør for både Primera Air Scandinavia og Primera Air Nordic, Hrafn Thorgeirsson i mandags forventning om, at man i modsætning til i Sverige her ville acceptere de nye arbejdsvilkår.