En Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways. Foto: Alan Wilson

Qatar Airways åbner rute til Penang

Det mellemøstlige flyselskab åbner sin anden direkte rute til Malaysia som led i selskabets strategi om at øge trafikken til Sydøstasien.

Qatar Airways har gennemført sin første non-stop flyvning til Penang International Airport, og åbner dermed sin anden destination i Malaysia. Qatar Airways flight QR 850, en Boeing 787 Dreamliner, medbragte en delegation fra Qatar med Qatar Airways CCO Ehab Amin  og den malaysiske ambassadør i Qatar Ahmad Fadil Shamsuddin.

Delegationen blev modtaget i Penang af Qatars ambassadør Essa Bin Mohamed Al-Mannai, minister Lim Guan Eng, administrerende direktør for Malaysia Airports Datuk Badlisham Bin Ghazali, og Ooi Chok Yan, CEO for Penang Global Tourism.

Fortsat udvidelse i Østasien
Qatar Airways koncernchef Akbar Al Baker: “Vier glade for at åbne ruten til Penang, som er en længe ønsket tilføjelse til vores globale rutenet. Vores rute til Kuala Lumpur startede i 2001, og er siden vokset til en rute, der flyves tre gange dagligt fra Doha. Penang kommer desuden som et led i vores fortsatte udvidelse af rutenettet til Østasien, hvor vi for nylig åbnede direkte ruter til Thailands Chiang Mai og Pattaya, og forøgede forbindelserne til Krabi, Ho Chi Minh City og Hanoi.”

På et efterfølgende pressemøde meddelte Qatar Airways CCO Ehab Amin, at ruten til Penang bliver udvidet fra tre til fire ugentlige forbindelser fra 1. juli.

Som led i sine udvidelsesplaner har Qatar Airways for nylig åbnet ruter til Chiang Mai i Thailand og St. Petersborg i Rusland og har planer om nye ruter i 2018 til Thessaloniki i Grækenland; Canberra i Australien og Cardiff i Storbritannien.

Relaterede artikler:

Qatar haler ind på Emirates i CPH

Qatar Airways med kurs mod røde tal

Qatar Airways øger ejerandelen i Cathay Pacific