Radisson Blu åbner kongehotel i Warszawa

Rezidor Hotel Group åbner sit niende hotel i Polen. Det sker med Radisson Blu Sobieski Hotel i hovedstaden Warszawa. Hotellet får 435 værelser i en nyrenoveret ejendom, og er opkaldt efter kong Jan III Sobieski, der regerede Polen i 1600-tallet.

Den ekspansive linje fortsætter for Rezidor Hotel Group, der nu åbner sit niende hotel i Polen og sit andet hotel i hovedstaden Warszawa.

Det nye Radisson Blu Sobieski Hotelslår dørene opfor sine 435 værelser i løbet af tredje kvartal af 2011.

Radisson Blu Sobieski Hotel ligger i en ejendom, der er i dag kendt som Jan III Sobieski Hotel. Ejendommen er opført i 1992 og opkaldt efter en af Europas største monarker, Sobieski, der regerede Polen i 22 år i 1600-tallet.

Efter sin sejr over det Osmanniske Rige i Slaget ved Wien blev han hyldet som frelser af den europæiske kristendom – og små 400 år senere fik han altså også opkaldt et hotel efter sig.

Hotellet vil være fuldstændig revitaliseret i løbet af de kommende år og ejes af investeringsselskabet Wenaas.

“Med sine nu 17 ejendomme er Wenaasgruppen den største enkeltstående ejer af Rezidor-hoteller. Vi er taknemmelige og glade for, at vi nu igen kan styrke vores tillidsfulde samarbejde, og vi ser frem til at udvikle af vores portefølje i Polen – et land klart på farten,“ siger Kurt Ritter, der erkoncernchef for Rezidor.

I første omgang åbner hotellet med 435 værelser, men når renoveringen af det nye hotel er endeligt afsluttet i 2015 vil Radisson Blu Sobieski Hotel bestå af 467 værelser. Her vil væregratis adgang til internettet, to restauranter, en lounge, et wellness-område med jacuzzi, sauna og motionsrum samt et af de største konferencecentre i Warszawa på 1.400 kvadratmeter. Derudover vil der også være en række detailforretninger.

Med placeringen af Radisson Blu Sobieski Hotel i den sydlige del af Warszawas centrale forretningskvarter supplerer hotellet Rezidors eksisterende Radisson Blu i Warszawa, som ligger ca. fire kilometer mod nord.

Fra enfremtrædende hjørneplacering på en større indfaldsvej har bygningen et fremragende udsyn, og den er allerede blevet et lokalt vartegn. Hotellet ligger centralt med blot 1 kilometer til byens vigtigste togstation og 7 kilometer til Warszawas Fryderyk Chopin Lufthavn.

Radisson Blu, der er den største kæde af luksushoteller i Europa og kendt for sin moderne arkitektur og design, indgår iRezidor Hotel Group. Rezidorer en af de hurtigst voksende hotelkoncerner i verden med flere end 400 hoteller i 60 lande. Sammenlagt har Rezidor Hotel Group 89.000 værelser opført eller på vej.

Den store vækst til trods måtte Rezidor for nylig aflægge et halvårsregnskab, der vist et underskud efter skat på 95 millioner kroner. Omsætningen for Rezidor koncernen steg ellers i 1. halvår af 2011 med knap 14 % til 3.125 millioner kroner.