Rammeaftale for rejsebureauydelser forsinket

Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) forsinkes i EU-udbuddet af en rammeaftale for rejsebureauydelser. Regionerne, kommunerne og en række selvejende statsinstitutioner forventes at kunne bruge aftalen, der nu først ventes at træde i kraft i januar 2012.

De store erhvervsrejsebureauer må holde vejret lidt endnu. I hvert fald er det planlagte udbud af rejsebureauydelser blevetforsinket.

Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), derskal foretageEU-udbuddet af en rammeaftale for rejsebureauydelser, har meddelt, at udbuddet forsinkes.Det er regionerne, kommunerne og en række selvejende statsinstitutioner, der skal omfattes af udbuddet.

Det planlagte udbud skulle have fundet sted i marts og selve aftalen træde i kraft fra 1. juni 2011, men af en netop revideret tidsplan fra SKI fremgår det, at selve offentliggørelsen af udbuddet (udbudsbekendtgørelsen) først ventes i starten af august 2011.

Herefter harde interesserede rejsebureauer frist frem til udgangen af september 2011 til at aflevere deres bud.

Rammeaftalen ventes derefter først at træde i kraft i starten af januar 2012, altså med et halvt års forsinkelse.

Forsinkelsen skyldes blandt andet, at alle rammeaftaler hos Statens og Kommunernes Indkøbsservice har været til et større eftersyn på baggrund af kritik fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Samtidig offentligjorde Finansministeriet og KL en helt ny ejerstrategi for SKI, der skal sikre betydelige gevinster i form af billigere og enklere indkøb for SKI´s kunder blandt offentlige organisationer.

”Etableringen af nye og juridisk uangribelige kontraktparadigmer er en krævende proces, som dels indbefatter en grundig og præcis kravspecifikation samt en gennemgribende kvalitetssikring af udbudsmaterialet – både fra SKI´s juridiske afdeling og Kammeradvokaten”, siger adm. direktørSigne Lynggaard Madsen fraSKI.

I den kommende rammeaftale ønsker SKI at få udpeget tre leverandører, og blandt byderne ventesde rejsebureauer, der har erfaring fra den tidligere aftale. Det skulle angiveligt være American Express Business Travel, Carlson Wagonlit Travel og VIA Travel, men også BCD Travel har vist interesse.

Tilbage i marts 2009 indgik Økonomistyrelsen på vegne af Staten en 3-årig aftale om indkøb af rejsebureauydelser. Kontrakten blev indgået med Carlson Wagonlit Travel, der sikrede sig rejser for 19 ministerier og derunder liggende styrelser og forvaltninger til en samlet værdi af omkring 400 millioner kroner.

Det nye ubud er målrettet regionerne, kommunerne samt de selvejende statslige institutioner, der ikke har tilsluttet sig aftalen under Økonomistyrelsen. Blandt de mulige brugere af den kommende rammeaftale er således DONG Energy, Folketinget og Danmarks Radio samt en række selvejende institutioner.