Rejse-apps til ethvert behov

Mulighederne er mange, hvis man vil gøre rejsen nemmere ved at fylde iPhonen op med gode rejseapps.

I Apple’s app store findes knap 9.000 apps i kategorien ”rejse”. Her er både den essentielle guide til Aserbajdsjan og et indendørs kort til casino’erne i Las Vegas. CHECK-IN.dk har plukket lidt i det store udbud for at finde nogle gode eksempler på nyttige rejseapps til iPhones og iPads.

Den lækreste app vi er faldet over, er Københavns Lufthavns. Er du faret helt vild i lufthavnen og ikke kan finde sin gate, så kan app’en ved hjælp af telefonens kamera lokaliserer hvor i lufthavnen du er og hvor du skal gå hen.

App’en rummer de grundlæggende ankomst- og afgangsinformationer med angivelse af gatenumre og lignende. Det finder vi også i stort set alle andre lufthavns-apps. Københavns Lufthavn går videre og har et særdeles brugbart interaktivt kort, hvor man nemt kan trykke på butikkerne og få mere information.

En elegant lille feature er, at man kan vælge kun at få vist de butikker som er beliggende efter sikkerhedskontrollen. Med få tryk er det muligt at reservere plads på lufthavnens parkeringsområder. Designet er lækkert, og lufthavnen bruger ikke bare app’en til at remse afgangs- og ankomsttider op. De giver brugerne en helt masse ekstra.

Vellykket og gennemarbejdet
Også blandt luftfartsselskaberne har man taget den nye teknologi til sig. En af de bedste er Lufthansas app, der blandt andet giver mulighed for at se alle de ruter, hvor selskabet anvender sine Airbus A380-fly. En lækker feature, der dog blot er en lille del af en meget vellykket og gennemarbejdet app, der blandt andet gør det muligt at reservere billetter her og nu, ligesom man kan få en rimelig fornuftig guide til den by, hvor man er på vej hen.

Hos Norwegian er man ikke kommet med på app-bølgen endnu, men forventer at barsle med en app til efteråret. Hos SAS har man ikke en egentlig app med de traditionelle funktioner. Til gengæld er den populære SAS Crew Guide-bog gået online. App’en indeholder dog kun guides til New York, Chicago og London.

Og så finder vi også en app med navnet ”SAS the time killer”. Det er en samling af fire små spil, som kan bruges til at slå tiden ihjel, hvis man er strandet i lufthavnen. Umiddelbart kan man ikke lade være med at spørge sig selv, hvorfor SAS har brugt tid og penge på at udvikle de to separate niché-apps i stedet for at inkludere dem i én stor app. Men det kan være det kommer, når selskabet til efteråret forventes at komme med en app.

Alle de tre store luftfartsalliancer har apps. Men alle tre indeholder kun det allermest nødvendige i form af afgangs- og ankomsttider, flystatus og meget små city guides. Men fordelen er, at man her har mange flyselskaber samlet i en app.

Små lydbider
En god rejse-app skal gerne gøre turen lettere og give brugeren en større oplevelse, end han/hun ellers ville have fået ved hjælp af traditionelle midler som guidebøger. En af de bedste city-guides er den såkaldte Pocket Guide. Her kan man med lyd blive guidet rundt i et stort udvalg af byer i verden. Der er mulighed for at vælge guidede ture af forskellige længder, ligesom man kan få små lydbider med information om specifikke seværdigheder. Meget omfangsrig, oplysende og nyttig.

At finde rundt i den kollektive trafik kan ofte være en af de store udfordringer, når der står storbyferie på programmet. For rigtig mange byers vedkommende kan man finde brugervenlige apps, der kan oplyse afgangstider fra bestemte busstoppesteder, regne ruter ud og oplyse priser.

Der findes også rigtig mange danske rejseapps. En rigtig flot en af slagsen står Visit Aarhus bag. Det er en lækkert designet og overskuelig app med mange informationer. En oversigt over aktuelle begivenheder og muligheden for at gemme kontaktoplysninger på de museer, restauranter og cafeer man læser om, gør det til en velstøbt app.

Kender du en god rejse-app? Så hold dig ikke tilbage med at fortælle om den i kommentarfeltet.