Rekordvækst i Dubai International Airport

Den evigt voksende emirat-stat Dubai har ikke kun succes på byggefronten, men også på lufttrafik, hvor Dubai International Airport, kom ud af 2010 med en overbevisende passagervækst på mere end 15 procent. I 2011 forventes lufthavnen at overhale New York-JFK og komme ind blandt de ti største lufthavne i verden.

Til november kan Dubai fejre sit 40-årige jubilæum som selvstændig emirat, efter at englænderne i 1971 trak til tilbage fra golfen og overlod den fulde magt til emiratstaten. Siden er det gået stærkt for Dubai, der især i de seneste ti årer blevet forvandlettil en metropol, hvor vækst og velstand er i højsædet.

Og netop vækst oplever man også i Dubais største lufthavn, Dubai International Airport, der i 2010 håndterede rekordmange passagerer.
I altbetjente lufthavnen 47,2 mio. passagerer,hvilket er en stigning på 15,3 procent i forhold til lufthavnens passagertal i 2009. Blandt de større lufthavne er det kun Shanghai Pudong og Soekarno-Hatta i Jakarta, der kan præstere højere vækstrater.

”Nøglen til vores succes har været vores koordinerede og støttende tilgang til luftfartsindustrien. Dubai har en model, i modsætning til Europa og andre steder, der anerkender luftfartens strategiske betydning og fremmer væksten i branchen,” siger formand for Dubai International Airport, Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, der tilføjer, at Dubai International Airport har haft fokus på konkurrencedygtige priser og et godt taxfree-miljø, der har tiltrukket mere end 130 luftfartsflyselskaber til lufthavnen.

Dubai International Airport har i de seneste år haft et stort fokus på infrastrukturen til lufthavnen samt en vækstplan, der er lykkedes. Og væksten lader til at fortsætte for emirat-lufthavnen, der i 2011 forventer en vækst i antallet af passagerer på 11 procent, eftersom man har planer om at øge kapaciteten i lufthavnen og i luften.

Med den forventede vækst på 11 procent i 2011 er Dubai International Airport tæt på at overhale New York-JFK og træde ind i rækken blandt de ti største lufthavne i verdenen.Allerede i 2010 blev Amsterdam-Schipol overhalet, og noget tyder på, at New York-JFK, Hong Kong International, Madrid-Barajas og Denver International Airport må se sig passeret i 2011.

Dubai International Airport ligger 4kilometer sydøst fra Dubai City og er en betydningsfuld hub-lufthavn og dermed en stærkt medvirkendeårsag til væksten i emirat-staten og De Forenede Arabiske Emirater generelt. Fra lufthavnen afgår der mere end 6.000 afgange om ugen til i alt 220 destinationer. Fra København er det bl.a. muligt at flyve til Dubai med SAS og Norwegian.Fra august måned vil Emirates også operere på denne rute.

Foto: Dubai International Airport havde rekordvæst i 2010 og forventes i 2011 at rykke til en position som en af verdens 10 største lufthavne.