(Foto: Billund Airport)

Russerne kom til Billund

Gamle aftaler tillader kun at rutetrafik til Rusland udgår fra København. Nu har Billund Lufthavn fundet en charter-smutvej.

To fly og omkring 300 passagerer hver vej fyldte på papiret ikke meget blandt de over 250.000 passagerer, som i maj måned passerede gennem Billund Lufthavn. Men de to charterfly kom direkte fra Rusland og det gjorde dem til noget særligt. Gamle nationale luftfartsaftaler mellem Danmark og Rusland betyder nemlig, at det kun er muligt at etablere ruteflyvning til destinationer i Rusland fra Københavns Lufthavn.

Men den russiske middelklasse får i disse år stadig flere penge mellem hænderne i takt med landets økonomiske vækst. Det øger lysten til at rejse ud i verden og se andet end Uralbjergene og Bajkalsøen. Og på mange russeres ønskeliste med feriedestinationer står ikke overraskende Legoland i Billund.

Bar frugt
Derfor har Billund Lufthavn, Legoland og flere andre parter gennem en periode arbejdet på at russere kunne flyve direkte til lufthavnen, der ligger et stenkast fra forlystelsesparken. Og det arbejde bar frugt i maj måned, da de to charterfly landede i lufthavnen.

”Vestdanmarks eneste mulighed for at få andel i det stærkt voksende marked i Rusland er charterfly, hvilket vi har arbejdet på gennem en periode. Så det er en stor tilfredsstillelse, at se det lykkes,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn.

Men de to fly i maj er kun begyndelsen. Planerne for en markant øgning i 2015 lægger allerede fast.

”Alle involverede parter i dette projekt er tilfredse med resultatet, og ser frem til 2015, hvor der vil være tale om fem fly”, siger Kjeld Zacho Jørgensen.